Vilafranca celebra 784 anys de la seua Carta Pobla amb la Medalla de la Vila i el premi Explorador Andrés

229
PUBLICITAT

Dissabte que ve dia 18 de febrer Vilafranca commemorarà el 784 aniversari de la seua Carta Pobla a les 12h a la Casa de la Cultura. L’Ajuntament ha convidat a tota la vila a participar en el lliurament de la Medalla de la Vila i el premi d’investigació Explorador Andrés. 

La Medalla de la Vila i el Premi Explorador Andrés es van instituir en l’alcaldia d’Óscar Tena amb la celebració del 775 aniversari de la Carta Pobla, atorgada pel noble aragonés En Blasc d’Alagó. 

Enguany la Medalla de la Vila ha recaigut en el col·lectiu que més socis aglutina en la localitat, amb més de 400 integrants. L’Associació de Pensionistes i Jubilats Francolí, fundada en 1980 s’ha erigit en els seus més de quaranta anys d’història com un dinamitzador de la vida sociocultural dels més majors de la vila. El seu local a la Casa Social és el centre neuràlgic de reunió dels majors. L’associació participa, cada vegada més, de manera activa en la vida del municipi, especialment en la Setmana de la Gent Gran i amb activitats durant tot l’any. 

El Premi Explorador Andrés ha recaigut en la mestra vilafranquina Losar Tena Vicente. El guardó es va crear per a fomentar els treballs de recerca relacionats amb el municipi. Experts de la Universitat Jaume I han sigut els encarregats de valorar els treballs presentats. Losar Tena Vicente, amb el seu projecte “Un Viatge al Passat de Vilafranca. Recurs Patrimonial per a l’Escola”. 

L’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, ha reiterat la seua invitació a tots els veïns i veïnes a participar en l’acte de lliurament de la Medalla de la Vila i el premi Explorador Andrés.