Vilafranca acull una conferència sobre mecanització i sistemes d’intensificació de plantacions truferes

90
PUBLICITAT

Aquest dissabte 27 d’abril, la Casa Social de Vilafranca acollirà una conferència sobre la mecanització i els sistemes d’intensificació de les plantacions truferes. La jornada, que començarà a les 9:30 h, està dirigida a truficultors i persones interessades en el cultiu d’aquest fong.

La conferència serà impartida per Luz Cocina Romero, enginyera agrònoma i directora tècnica de Micolab, qui abordarà les necessitats de mecanització de les plantacions truferes, des dels aparells desplaçats per al control de males herbes fins a la maquinària per al treball del cremat, l’aportació d’espores i la realització de ‘nidos’. A més, es parlarà de la truficultura de precisió i dels sistemes combinats per a parcel·les amb baixes possibilitats de reg.

Després de la conferència, a les 12:30 h, hi haurà una demostració pràctica de la màquina Nido-Line, que permet realitzar ‘nidos’ i aportar espores en línia. També es mostrarà la descompactadora, un aparell per a esponjar els cremats amb l’objectiu d’augmentar el tamany i millorar la forma de les trufes. La demostració serà a càrrec de Miguel Ángel Zugasti (Chencho) de Todotruficultura.com.

El preu de la inscripció a la jornada és de 25 euros i les persones interessades poden apuntar-se trucant al 964 441004. La iniciativa està organitzada per l’Ajuntament de Vilafranca.

Aquesta conferència s’emmarca dins del conjunt d’accions que s’estan duent a terme a Vilafranca en els últims anys per a impulsar el cultiu de la trufa negra, un fong molt apreciat en la gastronomia i que té un gran potencial econòmic per a la zona. En els últims anys, s’ha incrementat el nombre de persones que es dediquen a la truficultura a Vilafranca, i aquest tipus de jornades formatives són necessàries per a que els productors estiguen al dia de les últimes tècniques i adquirisquen tots els coneixements necessaris.