Vídeo. Els bombers treballen sense descans per mitigar els efectes de Filomena

421
PUBLICITAT

La borrasca Filomena està obligant al Departament de Bombers de la Diputació de Castelló a desplegar molts dels seus efectius per netejar els vials i les rutes de les zones més afectades pel temporal de neu. A aquestes tasques també cal sumar-li la de llevar la neu i escampar sal per a evitar que es formen plaques de gel en zones on la temperatura arriba fins al 5 graus negatius. Com han informat des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, els treballs s’estan produint al llarg de tot l’interior de la província, on ha afectat de forma generalitzada.

Per a mantindre les carreteres buides de neu i plaques de gel, el departament de bombers de Diputació manté activat un dispositiu de 200 persones, 18 màquines llevaneu, 8 vehicles saler, 250 tones de sal i la Unitat de Maquinària Pesant i Logística (UML) amb 5 pales carregadores i una fresadora. En aquests moments ja s’està reabastint els magatzems de sal del Consorci amb 50 tones més

Com que Filomena s’ha estés al llarg i el ample de la província de Castelló, tots els parcs del Consorci, els 4 de professionals, 5 de voluntaris i els 15 parcs rurals d’emergència de bombers forestals de Generalitat, estan operatius davant qualsevol situació d’emergència. Des del Consorci es demana molta precaució a la ciutadania davant la previsió de l’empitjorament de la borrasca. L’AEMET manté avui l’avís taronja per nevades, i per al cap de setmana pot arribar a considerar-se la situació d’avís roig.

Es recomana evitar qualsevol desplaçament innecessari en carretera, així com extremar les precaucions en l’ús dels sistemes de calefacció, vigilant el seu bon estat per a evitar incendis d’habitatge.