Tres bous “cerrils”, tancament infantil i exhibició d’emboladors a les festes de Portell

539
Programa de Festes a Portell
PUBLICITAT

La Comissió de festes de Portell ha fet públic part del cartell per a les seves festes patronals en honor a Sant Tomàs i la Mare de Déu de l’Esperança que se celebren del 7 al 12 d’agost. Seran unes festes obertes al públic amb un gran nombre d’actes, tots ells gratuïts.

El ‘xupinazo’ i el mesó del vi obriran la setmana gran el proper divendres 7 en el qual no faltaran els bous i vaques. També per als més menuts hi haurà tancament infantil que se celebrarà al migdia. De vesprada hi haurà solta de vaques de la ramaderia Millars i es provarà el primer bou ferèstec de les festes, Floresto, de la ramaderia de D. Manuel Àngel Millars. A la nit se celebrarà la ja tradicional exhibició d’emboladors a càrrec de les penyes de Benassal, La Iglesuela, Borriol i Portell. La música anirà a càrrec de la ‘Orquestra Divina Comèdia’ i una discomòbil.

Dissabte és el dia reservat a la Penya Taurina de Portell. A més del tradicional ‘corro’ de vaques, es provarà el bou ferèstec de nom Mimoso – de la Ramaderia Salvador Domecq – que serà embolat a la nit. La ‘Orquestra Pompeia’ i una discomòbil seran les encarregades de posar la nota musical a la jornada.

Els actes taurins es paralitzen durant el diumenge i dilluns. El dia 9 estarà dedicat als patrons del municipi, Sant Tomàs i la Mare de Déu de l’Esperança. La jornada religiosa comptarà amb les misses i processons tradicionals. Dilluns s’ha reservat per a la celebració del dia de les paelles.

Dimarts tornen els bous amb la prova del cerril de nom Roquero, de la ramaderia de Lavi Ortega i la seva posterior embolada. La ‘Macrodiscomòbil Osuna Dance’ serà l’encarregada de tancar les nits més amenes de les festes patronals de Portell.

Dimecres 12 toca descansar i eixir a jugar amb els més menuts de la casa en el dia dedicat als xiquets i xiquetes.