FIRA ALBOCASSER (2)

Albocàsser ho té tot preparat per a celebrar, els dies 30 de juny i 1 de juliol una nova edició de la centenària Fira de Sant Pere. L’entorn i l’arbreda de Sant Pau serà, un any més, l’espai escollit per a la ubicació dels expositors de productes agroalimentaris i de maquinària agrícola. Com en anys anteriors, al voltant de mig centenar de comerciants es reuniran sota l’ombra dels plataners.

L’alcalde d’Albocàsser, Antonio Querol, ha recordat la tradició que existia en el passat de celebrar el dia de fira de Sant Pere a l’ermitori de Sant Pau, l’endemà al poble i dos dies després a Les Coves de Vinromà.

La tradició de la fira es remunta en els segles. L’any 1752 en el llibre “La muy leal y noble villa de Albocasser” el cronista Mossén José Miralles Sales descrivia que acudien fins a l’esdeveniment al voltant de 15.000 persones. Segons les cròniques la fira es ve desenvolupant de manera ininterrompuda des del segle XVII.

En la memòria l’alcalde d’Albocàsser recorda quan des de localitats com Vilafranca “arribaven autobusos expressament per a acudir fins a la fira”.

Aquest cap de setmana nombroses entitats i col·lectius organitzen activitats. La Penya Taurina ha convocat un sopar de germanor amb música i ball.

A més, Camins dels Càtars i l’Assegador, amb la col·laboració de la Diputació i l’Ajuntament, han organitzat una xarrada sobre Sant Pau com a encreuament de camins, tradicions i cultura des del punt de vista dels càtars. En la xarrada participaran José Luis Soler, Pablo Vidal i Víctor Sánchez.

Oficina de Turisme

L’Oficina de Turisme d’Albocàsser, situada a l’ermitori de Sant Pau, oferirà recorreguts guiats per l’ermitori i estrenarà aquest cap de setmana horari d’estiu, amb obertura els caps de setmana per a atendre l’arribada de visitants.

La fira serà, a més, punt de trobada de veïns i visitants de tota la comarca de l’Alt Maestrat i l’interior castellonenc. La inauguració tindrà lloc a les 13h del dissabte dia 30, amb la presència de la corporació local i representació de la Diputació de Castelló.