Tirs de música al castell d’Ares, amb galeria fotogràfica

267

Concert Ares22 Concert Ares21 Concert Ares20 Concert Ares19 Concert Ares18 Concert Ares17 Concert Ares16 Concert Ares15 Concert Ares14 Concert Ares13 Concert Ares12 Concert Ares11 Concert Ares10 Concert Ares9 Concert Ares8 Concert Ares7 Concert Ares6 Concert Ares5 Concert Ares4 Concert Ares3 Concert Ares2 Concert Ares1

Des que fa tres anys es va posar en marxa el festival de música d’Ares del Maestrat ha apostat per la singularitat de propostes musicals i d’espais. La direcció de Pere Joan Carrascosa, violoncel·lista, i oriünd del municipi, ha fet possible que s’hagi escoltat el Ball Pla amb violins i violoncel, o que la Cova del Castell, una cavitat situada sota la mola del castell d’Ares, s’hagi convertit en singular espai per als concerts.

En la vesprada nit de dissabte el festival va fer un pas més. Va tenir lloc l’estrena de l’obra “pim,, pam, pum”, per a trompa i quatre escopetes, si, quatre escopetes, que es van situar al costat del trompista i l’ordinador que generava els sons electrònics.

L’obra, original de José Luis Escrivà es va estrenar en el vessant del castell d’Ares. El camí que envolta la Mola del castell va servir com improvisat escenari davant la mirada dels més de 200 assistents que van tirar la vista al cel per veure els músics i també l’explosió de les escopetes que marcaven el ritme.

El concert va conjugar la interpretació clàssica a l’interior de la cova del castell amb aquesta singular posada en escena. El concert per a escopetes i trompa va tenir l’encant afegit de desenvolupar-se en la posta de sol. Tot un privilegi per acomiadar el festival de música.

-Cava al descans i col·laboració per restaurar l’església.

Els assistents al festival de música han pogut gaudir cada tarda del plaer de la música, però també d’una copa de cava. I és que en cada intermedi els organitzadors ofereixen una copa als assistents. Aquest any, a més, els donatius de dos dels concerts s’han destinat a la restauració del temple parroquial d’Ares del Maestrat.