DiaDia

El programa Territori Sonor de la ràdio pública valenciana Àpunt, va visitar Vilafranca durant la vesprada del divendres 27 de juliol, coincidint amb el dia al qual s’inaugurava oficialment la 40a edició de l’Aplec dels Ports.

Així, la presentadora Amàlia Garrigós junt a l’equip de col·labodadors entre els quals hi ha el vilafranquí Carlos Ripollés Monfort, van realitzar un progama especial de 18h a 20h.

L’espai va començar amb un debat al voltant de l’Aplec dels Ports i també es parlava del llibre dels 40 d’Aplec que han fet el Centre d’Estudis dels Ports i Els Ports en Moviment. Van intervindre els vilafranquins Violeta Tena i Dani Monfort, Kassim Carceller de La Mata, Rafael Serret d’Herbers i Vicent Torrent, un dels fundadors d’Al Tall i que té una segona residència a La Llàcua al terme de Morella.

Després va haver un bloc dedicat a l’organització de l’Aplec, on participaven Zaira Fabregat, Javier Tena, Xavi Dols i Hector Barreda.

Seguidament va arribar el torn de grups vilafranquins com Adesiara i Alimanya, també la Rondalla Primer de Maig amb el vilafranquí Adrià Bayot.

A l’últim bloc del programa van intervindre alguns dels grups que han actuat aquest passat cap de setmana a Vilafranca: Auxili, Arreu, Pepet i Marieta que van cantar en directe el seu tema “Som l’Aplec”, Roba Estesa i Prozak Soup.

També van haver connexions en directe amb la zona d’acampada on arribaven aplequeres i aplequers des de diferents punts de la geografia valenciana i catalana.

Aquest és l’enllaç per escoltar el programa

https://apuntmedia.es/va/entreteniment/programes/escoltat-en-la-radio/territori-sonor/-27-07-2018-l-aplec-dels-ports