Teodoro Segura: “És fonamental modernitzar les instal·lacions per a poder abaratir costos i així tirar avant qualsevol empresa d’interior”

1197

Teodoro Segura és el gerent de l’empresa TEODORO SEGURA SL, dedicada a fabricar envasos de fusta per a fruita i hortalissa, on ja treballava el seu pare i també el seu avi. “Fa molts anys que estem a Morella, és una empresa que ja fa molt temps que és ací en el mateix lloc treballant la fusta i fent caixes per a transportar-la” ha comptat Teodoro Segura. Una indústria familiar situada en la capital dels Ports que proveeix a l’hivern la zona de Benicarló, Tortosa i Amposta; i a l’estiu, la zona de Lleida i el baix Aragó.

– Modernitzar les instal·lacions

Teodoro volia comprar una màquina per a modernitzar la seua empresa i així abaratir costos, ja que si no la té en la indústria havia de fer-ho una empresa exterior i això implica un increment del valor del producte. “Ara ho puc fer ací en l’empresa i molt millor, clar”, diu el seu gerent.

Segura ha indicat com és la màquina que s’ha comprat amb els fons Leader, obtinguts amb l’ajuda del Grup d’Acció Local Altmaesports Leader i quina és la seua funció. “La màquina és una encunyadora de fons que té la finalitat de foradar la caixa perquè quan envasen la fruita el cistell puga refrigerar i, per tant, el contingut puga respirar i li entre fred perquè es conserve millor”.

“I és que les empreses de l’interior s’han de modernitzar per a abaratir costos i així oferir un bon producte i de qualitat”, ha matisat Teodoro qui ha assenyalat, al seu torn que “aquestes ajudes sempre són bones, perquè hui dia una màquina amb aquestes característiques val molt diners i va molt bé que et donen una espenteta per a pagar-la.”

“Les ajudes es van demanar en 2018, en 2019 es va fer la inversió i en 2020 es va pagar a cadascú el percentatge corresponent després de presentar la justificació”, ha fet saber José Antonio Cruz, Gerent del grup d’Acció Local Altmaesports Leader.

– Empreses en el món rural

“No és fàcil estar ací, perquè a Morella no tenim autovies ni tenim res, i nosaltres competim amb gent que no té el cost de pujar i baixar el material i que tenen més facilitats per a portar el producte per carretera, per això una ajuda als negocis del món rural sempre és benvinguda” ha assegurat Teodoro Segura.