El Sant Antoni de Castellfort és primerenc. En la nit de dissabte la localitat va viure la primera celebració antoniana a la comarca que viu amb més intensitat la festa del patró dels animals.
Aquest any la foguera era de les que marquen època. El pi central – anomenat maio – tenia més de 12 metres d’altura i la circumferència que conformava la llenya amuntegada era més que considerable.
A les 22.30h el rector va beneir les pastes – coquetes de mitja lliura -i als animals. Van passar a recollir pasta i a prendre un glop de “barretxa” tots els que van portar animal i tots els que anaven pujats a cavall. Després també tots els veïns.
Consumat el ritual de la benedicció i el repartiment de la “coqueta”, els majorals havien preparat més de 1.400, es va calar foc a la foguera. La flama es va erigir recta com un fil sobre el cel de Castellfort davant la mirada de centenars de veïns i visitants de pobles dels voltants.
Un dia sense vent va propiciar que la crema de la foguera fos espectacular.