Salut Pública confirma un brot de coronavirus a Castelló

823
PUBLICITAT

Nota de premsa Generalitat Valenciana

  • S’han confirmat 16 casos positius, cap d’ells greu, i continuen les investigacions
  • Sis dels primers set casos confirmats a Rafelbunyol ja han sigut donats d’alta

Salut Pública ha confirmat aquest dilluns un brot de coronavirus a la ciutat de Castelló. Es tracta d’un grup format per diferents nuclis familiars en el qual s’han confirmat 16 casos positius, cap d’ells greu. Tots es troben aïllats i continua el seguiment de contactes.

Segons la investigació realitzada per Salut Pública, l’origen del brot ha sigut una reunió familiar durant la celebració de Sant Joan. Una de les famílies participants procedeix de la ciutat de Lleida, i un dels seus membres va presentar símptomes el passat dia 22 de juny.

Altes en el brot de Rafelbunyol

Pel que respecta al brot detectat en una empresa de Rafelbunyol, Salut Pública ha confirmat que sis dels primers set casos positius ja han sigut donats d’alta. La resta continua pendent de la confirmació definitiva a través de la prova sanguínia ELISA d’alt rendiment per a determinar si es consideren part del brot per ser casos actius o es confirmen com a infeccions anteriors.

Les xifres del diumenge, 1 nou positiu de Covid-19 i 11 dies sense morts per coronavirus a Castelló

La Comunitat Valenciana no va registrar, per segon dia consecutiu, cap defunció per coronavirus, per la qual cosa el total continua en 1.473 persones.

D’altra banda, les altes continuen en ascens i s’han registrat 22 des de la darrera actualització. En total són ja 14.728 les persones que s’han curat des que va començar la pandèmia: 1.721 a la província de Castelló, 5.032 en la d’Alacant i 7.970 en la de València. A elles cal sumar altres 5 corresponents a persones desplaçades.

Quant a casos positius nous, des de l’última actualització s’han detectat 4 casos a través de PCR, que eleven a 11.543 el total de positius des que va començar la pandèmia. La distribució per províncies és la següent:

· 1 a Castelló (1.606 en total)
· 0 a la província d’Alacant (3.963 en total)
· 3 a la província de València (5.970 en total)
· 4 no assignats (no nous)

En aquests moments queden actius 2.099 casos, la qual cosa suposa un 11,4% del total de positius.

El nombre de pacients ingressats als hospitals valencians en aquests moments és de 57 persones, 7 d’elles a les Unitats de Vigilància intensiva: 5 a la província de Castelló, 1 d’ells a l’UCI; 24 a la província d’Alacant, d’ells 4 a l’UCI; i 28 a la província de València, d’ells 2 a l’UCI.

El nombre d’altes de professionals sanitaris és de 2.285 i el nombre total de positius en professionals en aquests moments és de 493.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ha sigut de 445.793, de les quals 323.662 han sigut a través de PCR i 122.131 a través de test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Actualment hi ha algun cas positiu en 8 centres: 0 a la província de Castelló, 1 a la d’Alacant i 7 a la província de València.

· Residents nous positius: 2
· Treballadors nous positius: 2
· Residents morts: 0

En aquests moments, es troben amb vigilància activa de control sanitari 4 residències a la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 3 a la província de València.