Saber y Ganar, Cremaller d’Honor 2018 de la Santantonà de Forcall

365
Saber i Ganar, Cremaller d'Honor 2018 de la Santantonà de Forcall
Saber i Ganar, Cremaller d'Honor 2018 de la Santantonà de Forcall

El programa Saber i Ganar, de la 2 de RTVE, rebrà enguany el Cremaller d’Honor. El premi s’atorga a Forcall amb motiu de la Santantonà, la festa medieval del foc. Des de la Santantonà i el municipi s’ha destacat la contínua difusió, en les preguntes i respostes que es realitzen en el programa, de la representació de la Santantonà.

El concurs cultural segueix així en els guardons als lliurats a Jaime Peñarroya, Henri Bouché o Víctor Amela. El premi guardona a tots els que fan per promocionar aquesta festa. El lliurament del premi tindrà lloc el 19 de gener a les 20.00 hores en la sala d’actes de l’Ajuntament de Forcall. Serà durant el cap de setmana de la Santantonà. En el programa Saber i Ganar la Santantonà de Forcall ha aparegut en dues ocasions en les seccions “Última trucada” i “La Part pel tot”. L’aparició de la festa ha suposat la seua difusió a nivell nacional i internacional.

-La festa en marxa

Enguany els membres de la Confraria de Sant Antoni són els encarregats d’organitzar la festa. Ja s’han arreplegat les carabasses, s’ha preparat el cartell i el programa, s’han contractat les orquestres i s’ha decidit on plantar la barraca. Així mateix la confraria ha organitzat un curs de dolçaina i tambor per a formar a nous músics i donar continuïtat al grup de gaiters i tabaleters. El dia del Maio serà el 23 de desembre.