Reunió sobre els Paratges Naturals Municipals a Morella

229

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’ Ajuntament de Morella disposa del Paratge Natural Municipal de Pereroles, que com la resta de municipis compta amb el recolzament de la Conselleria i Diputació per a la millora i promoció d’aquests recursos naturals de gran valor paisatgístic, social i turístic. Per a l’any vinent es volen incrementar les accions de millora i promoció d’estos importants espais naturals

En el consistori de Morella s’han reunit responsables de Diputació, tècnics de Conselleria de Medi ambient i responsables polítics i tècnics dels municipis que disposen en el seu terme de paratges naturals municipals (PNM), com Forcall o Vilafranca, a més de Morella. Per part de la Diputació han assistit el diputat de Política Forestal, Antonio Cases i la tècnic de medi ambient.

En la trobada entre les tres entitats implicades en la conservació i millora del patrimoni natural s’ha manifestat la voluntat d’impulsar els PNM mitjançant la realització de diferents accions d’interès, com la difusió de la marca o el suport als ajuntaments en la promoció i conservació d’aquests recursos naturals d’enorme valor paisatgístic i social.

El Paratge Natural Municipal de Pereroles, declarat com a tal per la Conselleria de Medi ambient l’any 2010, està situat al nord-oest del terme municipal de Morella i té una superfície de 360,67 hectàrees, sent propietat de l’Ajuntament de Morella.

El PNM de Pereroles compta amb les infraestructures d’allotjament dels refugis de Pereroles, la Serra i la Casa Forestal, així mateix, disposa d’una ampla xarxa de senders que recorren el paratge i connecten amb les poblacions properes d’Herbers, Herbeset, la Pobleta o Xiva, ideals per a la pràctica d’esports com el senderisme o recorreguts amb bicicleta. En la guia de senderes editada per l’Ajuntament s’inclouen totes aquestes rutes, algunes d’elles lineals i altres circulars.

Aquestes iniciatives han aconseguit l’aprofitament i la posada en valor del PNM de Pereroles com un dels espais més singulars del patrimoni natural del terme de Morella. Així mateix, han suposat també una oferta complementària per a les activitats relacionades amb la natura.

En els últims mesos s’han realitzat diferents actuacions en el PNM de Pereroles com la neteja i millora dels senders i de camins i pistes, així com la millora del proveïment d’aigua per a l’alberg i resta d’instal·lacions del paratge.

Rafael Pallarés, regidor de Medi ambient de l’Ajuntament de Morella, considera “que per a realitzar una bona conservació i millora d’aquests recursos naturals per part dels ajuntaments i augmentar la seua promoció turística és fonamental el suport de les institucions supramunicipals, com la Diputació i la Conselleria, agraïm la voluntat de col·laboració i de suma que avui s’ha plantejat”.