Reunió entre Vicent Garcia, director general d’urbanisme, i representants dels pobles dels Ports

408
PUBLICITAT

Este matí ha tingut lloc, en l’Ajuntament de Morella, l’encontre de treball amb el director general d’urbanisme de la Generalitat Valenciana, Vicent Garcia Nebot, amb representants dels municipis de tota la comarca. En la mateixa s’han explicat diverses iniciatives amb l’objectiu de fer una gestió més àgil, tenint en compte les dificultats de falta de mitjans que tenen els pobles menuts.

Al respecte s’ha incidit en la gestió i recerca de solucions en temes d’edificacions en mal estat, solars o el desenvolupament de zones amb ús industrial. Cal tenir en compte que molts de municipis pateixen un problema d’accés a l’habitatge, tant de lloguer com en propietat, i des de la Generalitat es col·laborarà per facilitar nous projectes, així com el desenvolupament de noves activitats.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha indicat que “ha sigut una reunió molt productiva i és important que s’adapte la legislació urbanística a les situacions i necessitats dels municipis d’interior”. Les localitats de la comarca dels Ports, compten amb equips tècnics molt reduïts i a més suporten moltes figures de protecció, per això és molt necessari agilitzar la tramitació de tots els processos urbanístics, com a ferramenta important també davant la lluita front al despoblament i per tant en afavorir l’activitat socioeconòmica.