Reunió de la Mancomunitat Els Ports per el nou servei de gestió dels residus

289
PUBLICITAT

El saló de plens de l’Ajuntament de Morella va acollir una reunió entre els alcaldes i alcaldesses de la Mancomunitat Els Ports i tècnics del de la Diputació de Castelló. Aquesta va tractar sobre la nova normativa de la gestió de residus i la necessitat d’implementar el nou servei, el qual no sols s’adapta a la nova legislació, sinó que millora l’actual que es presta als municipis i, per tant, beneficia al veïnat i el teixit empresarial.

En la comarca dels Ports i part de l’Alt Maestrat la gestió dels residus urbans és un servei que es presta de manera consorciada, per la qual cosa, cal coordinar-lo amb les característiques de cada municipi.

El nou servei de gestió dels residus pretén augmentar l’eficiència del reciclatge i classificació dels fems en cinc distincions. Restes orgàniques, paper, envasos, vidre i altres fems són els cinc contenidors en què caldrà separar les deixalles amb les quals, l’Ajuntament de Morella estudia les opcions de recollida que s’adapten a les característiques dels nuclis de població del terme municipal. Aquest pot ser el servei de recollida porta a porta, així com illes de contenidors on siguen necessaris, així com el servei adaptat a grans productors com els establiments de restauració o centres de serveis socials.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquesta reunió era molt necessària i, des de Morella, fa temps que traslladem aquesta necessitat de millorar el servei, per això agraïm la col·laboració de la Diputació de Castelló i de tots els municipis”.

Nou sistema d’antenes de tecnologia LoRa

Després de la reunió per a tractar el tema dels residus urbans, les alcaldesses i alcaldes dels Ports també van tractar la instal·lació del sistema d’antenes de tecnologia LoRa a la comarca. Aquest serveix per a connexions amb sensors que no tinguen corrent elèctric de la xarxa i per a cobrir grans distàncies. Es tracta d’una tecnologia amb diferents aplicacions com pot ser el control dels animals en les explotacions de ramaderia extensiva característiques d’aquesta zona.