Retirat, per complet, el sostre danayat de l’Espai Firal de Morella

444
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Avancen les obres de substitució de la teulada de l’Espai Firal de Morella amb la retirada de tot el sostre d’aquest edifici. Així, han finalitzat els treballs amb el fibrociment i en les pròximes setmanes es substituirà la coberta i s’instal·larà el fals sostre interior seguint el calendari marcat per a aquesta actuació. A més, en aquesta actuació, s’ha previst l’ús d’aquest espai, el qual alberga concerts i activitats culturals, per la qual cosa, el fals sostre millorarà tant l’estètica com l’acústica de l’Espai Firal.
Cal recordar que l’actuació es va adjudicar a l’empresa Omega Ingenia obras y servicios S. L. amb un pressupost de 169.000 euros, als quals cal sumar els costos tècnics. A més, la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Morella van signar un conveni de col·laboració per a realitzar aquesta obra, en la qual la primera aportarà 100.000 euros. La companyia asseguradora i l’ajuntament cobriran la resta del cost de les obres.

L’alcalde de Morella, ha destacat que “ha finalitzat la primera part de retirada del fibrociment de l’Espai Firal, la qual era una actuació que necessitava un tractament especial a causa de la perillositat de manipular aquest element”. L’edil ha explicat que “una vegada retirat, ara s’instal·len els elements de seguretat i procedir a cobrir de nou l’Espai Firal” i ha afegit que “els últims treballs seran la instal·lació del fals sostre interior”. Rhamsés també ha comentat que “a causa d’aquestes obres, l’Espai Firal no acollirà activitats i ja s’ha iniciat la instal·lació d’una carpa al seu exterior”. Finalment, ha volgut “agrair la coordinació entre l’equip tècnic i les empreses per a realitzar aquesta obra amb bona execució i complint el calendari dins de la complexitat que té”.

La teulada de l’Espai Firal de Morella va patir desperfectes a causa del vent al mes de novembre de l’any 2020. Així, durant les primeres setmanes es ven realitzar treballs de neteja en tota la zona i d’assegurar el material d’aquesta. D’altra banda, l’Ajuntament de Morella ha iniciat avui la instal·lació d’una carpa en l’exterior de l’Espai Firal amb la finalitat d’albergar activitats durant els mesos d’estiu. Aquesta té la finalitat d’albergar aquestes activitats seguint les mesures i protocols enfront de la COVID-19.