Reforcen l’assut del Molí Matalí de Forcall per a evitar la seua deterioració

357
Reforcen l’assut del Molí Matalí de Forcall per a evitar la seua deterioració
Reforcen l’assut del Molí Matalí de Forcall per a evitar la seua deterioració
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Forcall ha reparat els danys causats per les pluges a l’assut del Molí Matalí. Segons ha assenyalat l’alcalde, Santi Pérez, la Conselleria de Presidència, a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a l’Emergència, ha concedit al municipi una ajuda de 58.598 euros per a pal·liar els danys produïts per les pluges a l’assut.

Així, segons ha ressaltat el primer edil, les obres de millora i reforç de les parets van ser concedides a l’empresa Tragsa, qui les va subcontractar a una empresa de la zona. Les actuacions s’han basat en el reforç i rejuntat de la paret de l’assut, l’estabilització i reforç de la part baixa del mateix, al mateix temps que aquesta estructura centenària s’ha augmentat uns centímetres en altura per a poder retenir més aigua.

D’altra banda, Conselleria ha concedit al municipi una subvenció de 33.516,09 euros per a actuar a l’entorn del riu Cantavieja. D’aquesta forma, el consistori ha sol·licitat a l’empresa Tragsa la redacció del projecte i la sol·licitud de permisos tant a la Confederació de l’Ebre com a Medi Ambient per a dur a terme la neteja de graves del cabal del riu i la millora dels guals de l’entorn.

Recentment, a través de la Confederació de l’Ebre, s’ha dut a terme la neteja de 200 metres del riu Morella. S’han eliminat troncs de gran volum i mala herba de la zona per a evitar desbordaments del riu.