Refem el mercat laboral, article d’opinió de Pau Sancho

677
PUBLICITAT

-Pau Sancho, candidat a les primàries de Compromís-

Una de les primeres mesures que va prendre el Partit Popular quan va arribar al govern va ser aprovar una reforma laboral. Van tardar ben poquet a fer-ho i ho van fer gairebé en solitari.

La llei pretenia, i cite textualment, “facilitar la contratación, con especial atención a los jóvenes y a los parados de larga duración, potenciar los contratos indefinidos frente a los temporales y que el despido sea el último recurso de las empresas en crisis”, a més de “acabar con la rigidez del mercado de trabajo y sentar las bases para crear empleo estable”. Molt bonic, molt interessant, qui no està d’acord d’intentar aconseguir aquests objectius?

Però quan mires les mesures concretes que té la llei t’adones que la majoria van destinades a facilitar i abaratir els acomiadaments.

La gent de dretes sempre ha dit que a l’Estat espanyol no es contracta perquè es car acomiadar. MENTIDA. L’empresariat, sobretot de la xicoteta i mitjana empresa, contracta gent quan en necessita. En hostaleria es lloga personal si tenen clients que atendre, en indústria si tenen comandes que servir, en la construcció si tenen cases que fer… El cost de l’acomiadament només preocupa a l’hora d’acomiadar.

Abans de la reforma laboral la llei ja dotava les empreses d’una gran varietat de models de contractació. Podien llogar per mesos, per dies, fins i tot per hores. El tipus de contracte no era el problema.
El problema el tenien a l’hora d’acomiadar treballadors i treballadores. Gent que portava tota una vida en l’empresa i que fer-los fora costava molts diners. Aquí és on entra el govern, el PP, fent una llei a mida per a despatxar a la carta.

Els resultats estan a la vista. No ha abaixat la taxa d’atur en l’estat i les condicions laborals cada dia són més precàries.

Com sempre… el PP (la dreta) ens volen dòcils, amb por i per d’amunt de tot POBRES. Cal derogar la reforma laboral, i PSOE i Ciutadans ja han dit que no ho faran. Queden poques opcions i la més clara és Compromís.

#AlcemLaVeu