Primera reunió del nou equip de govern amb les veïnes i veïns de Xiva

150
PUBLICITAT

Aquesta ha servit per a escoltar les necessitats, mancances i propostes de la població, així com preparar les festes patronals

El nou equip de govern ha mantingut avui una reunió amb les veïnes i veïns de Xiva i escoltar les seues necessitats i propostes per al poble. D’aquesta manera, la reunió ha transcorregut al voltant de les festes patronals, així com de diverses mancances, problemes i reclamacions amb l’objectiu de millorar la població. Pel que fa a les festes en honor a la Mare de Déu del Roser, l’encontre ha servit per a preparar els actes de l’11 al 16 d’agost. A més, l’oferiment d’un vi d’honor en festes s’ha sotmés a votació entre la població i el poble ha decidit suprimir-lo de manera unànime.

D’altra banda, hi ha diferents queixes del veïnat sobre els problemes d’enllumenat públic i la falta de fanals. També sobre la manca de depuradora a la localitat, la qual cosa provoca que les aigües brutes s’aboquen al riu i que s’ha convertit en una prioritat per al consistori. A més, han reclamat una neteja del riu, no sols de la vegetació com s’ha fet fins ara, sinó de les escombraries que hi ha al llit, les quals no es recollien. També volen millorar i reparar a séquia del Roser, la qual perd aigua des de fa anys i no s’actua. Finalment, una altra petició és la restauració del peiró de Xiva. Com no es pot col·locar l’original que està a la seu del Museu de Ceràmica de València, s’estudiarà la possibilitat de posar una rèplica.

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha destacat que “estem molt agraïts per la rebuda que hem tingut a Xiva i de totes les propostes que ens han fet”. L’edil ha explicat que “ja hem pogut decidir les primeres accions amb la votació de totes les veïnes i veïnes” i ha afegit que “a partir d’ara treballarem per a millorar Xiva en tots els aspectes on hi ha mancances”. Finalment, Sangüesa ha remarcat que “ens pareix increïble la falta d’algunes infraestructures com és el cas d’una depuradora, un fet inaudit en ple segle XXI que permet que totes les deixalles vagen directament al riu”.

A partir d’esta vesprada continuen les reunions veïnals amb els nuclis de població amb una esta vesprada a Ortells i una altra demà a La Pobleta. També han començat les reunions amb les associacions locals i diferents organismes de la ciutat, a més dels ciutadans i ciutadanes que ens demanen encontres per a exposar els seus problemes i propostes per a millorar diferents aspectes de la ciutat.