Divendres 21 per la vesprada tenia lloc a la Casa Social de Vilafranca, la presentació del conte “Vilafranca, la Piedra Mágica” a càrrec de la seua autora, Laura Martínez Pantaleón, amb l’assistència de molts alumnes i professorat del Col·legi En Blasc d’Alagó de Vilafranca. Una presentació que formava part dels actes del X aniversari del Museu de la Pedra en Sec a Vilafranca.

Pantaleón, natural de Nules, ja fa anys que es dedica a la literatura infantil i també a fer contacontes.

Al llibre, el seu protagonista Roque arriba amb avió a l’Aeroport de Castelló i una serie de fets el porten a recorrer el terme de Vilafranca per aconseguir el poder de l’esforç que li otorgara la pedra màgica. Llocs com La Pobla del Bellestar, el Pla de Mosorro o Les Virtuts apareixen al conte. El llibre ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, Renomar i el Museu de la Pedra en Sec de Vilafranca.

A l’acte que va comptar amb la presentació de la Regidora de Cultura, Betlem Pons, van acudir entre d’altres l’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, alguns membres de l’equip de govern i també el President d’Aerocas,  Joan Serafí Bernat, ja que aquesta empresa pública també dona suport a la publicació.

Bernat, també anunciava que s’editarà una col·lecció de llibres amb temàtica semblant a aquest sobre Vilafranca, i els protagonistes dels mateixos també arribaran a la nostra provincia a través de l’Aeroport de Castelló.


dsc04425 dsc04426 dsc04427 dsc04428

dsc04431
dsc04433 dsc04434 dsc04435 dsc04436

dsc04440

dsc04442