Preocupació entre els agricultors “perquè les cabres salvatges es mengen el cereal que sembrem”

235

-Diadia-

Els agricultors de secà dels Ports i l’Alt Maestrat han mostrat la seva preocupació “perquè les cabres hispàniques s’estan menjant bona part del cereal que estem sembrant”. Així ho han assenyalat els productors de l’entorn de Vilafranca, Ares o Castellfort.

Les cabres hispàniques penetren en els cultius menjant les llavors dels sembrats. “Això passa ara, però la resta de l’any també ens causen perjudicis ja que es mengen el cereal quan ja està crescut”. Els agricultors han traslladat aquest malestar a la Conselleria de Medi Ambient. I és que la regulació de la població de la cabra hispànica és una assignatura pendent.

“L’única resposta que ens donen des de Medi Ambient que ens donen és que vallem les finques”, lamenten els agricultors que tenen vastes extensions de terreny de secà per tancar. Asseguren que si les vallaren totes no obtindrien cap tipus de rendibilitat en els seus cultius.

La majoria del cereal que es sembra a la comarca dels Ports va destinat al pinso per a l’alimentació del bestiar. De fet molts dels agricultors perjudicats són també titulars d’explotacions ramaderes. Apunten que si les cabres hispàniques es mengen el cereal sembrat no només minva la collita, sinó que disposen de menys farratges per alimentar el bestiar durant l’hivern.

La Conselleria de Medi Ambient és qui determina la regulació de la població de cabra hispànica i cabirols. En els últims anys les dues espècies estan estenent el seu territori ja que no tenen enemics naturals.