Portell repara la campana Assumpció i l’estrenarà amb motiu de la festivitat de l’Esperança

382

L’Ajuntament de Portell ha reparat la campana Assumpció. El consistori ha col·laborat en la reparació d’este bronze, datat el 1941. La campana és la mitjana de les tres que se situen en la torre campanar de Portell, segons ha explicat l’alcalde, Álvaro Ferrer.

La campana presentava nombroses deficiències, sobretot en el jou i els suports que estaven molt deteriorats. En comprovar el seu estat, i davant la petició de nombrosos veïns de la localitat, es va optar per restaurar-la. L’empresa Campanes 2001 ha estat l’encarregada de desmuntar la campana, restaurar-la i tornar-la a col·locar al seu lloc original.

El jou de la campana, fet d’alzina, s’ha tractat i s’ha recuperat completament. Així mateix s’ha instal·lat un sistema que permetrà que el bronze puga realitzar voltes de 360 ​​graus. Una altra millora ha estat l’automatització dels tocs perquè des del programador es puguen determinar tocs de mort, avisos o festivitats.

El primer volteig oficial de la campana tindrà lloc amb motiu de la festa de l’Esperança, patrona de la població, que es viurà diumenge que ve, dia 18 de desembre.