Portell, primer poble de l’interior de Castelló amb punt de recarrega per a vehicles elèctrics

207
Portell, primer poble de l'interior de Castelló amb punt de recarrega per a vehicles elèctrics
Portell, primer poble de l'interior de Castelló amb punt de recarrega per a vehicles elèctrics

L’Ajuntament de Portell ha instal·lat un punt de recarrega de vehicles elèctrics al costat del poliesportiu de la localitat. Amb aquesta nova instal·lació, el municipi dels Ports figura en els diferents mapes i aplicacions de punt de recarrega i fa un pas més en la seua adaptació a les noves tecnologies i les noves energies.

L’alcalde del municipi, Álvaro Ferrer, ressalta la importància turística del punt de recarrega, ja que amb ell els turistes que viatgen amb un cotxe elèctric tindran on recarregar el seu vehicle. Així mateix, va assenyalar que als usuaris del punt de recarrega no se’ls cobrarà per la llum utilitzada sinó pel temps que el vehicle es trobe estacionat. Un pagament que pot realitzar-se fàcilment des d’una aplicació en el mòbil.

D’altra banda, Ferrer va assenyalar que des de l’equip de govern s’espera que en un futur el punt de recarrega funcione amb l’energia generada per la biomassa, la qual tindrà altres usos com el de donar energia a la caldera i il·luminar el municipi.

El punt de recarrega
El dispositiu instal·lat en Portell està dotat amb dues connexions de Tipus II i una potència elèctrica de 22kW a CA amb un temps de recarrega que variarà en funció del número de vehicles connectats i del model/marca d’aquestos. Així, la recarrega pot tardar de 2 a 6 hores.

El projecte ha sigut cofinançat gràcies al suport financer del IVACE a través del programa d’instal•lació d’infraestructura de recarrega per a vehicles elèctrics de l’any 2017, amb una quantitat de 4.910 €.