Portell inicia demà les seues festes en honor a Sant Tomàs i Sant Roc

370
PUBLICITAT

Des de demà i fins al dijous 15 d’agost Portell viurà diverses intenses jornades de festa, diversió i tradició amb motiu de les festes patronals en honor a Sant Tomàs i Sant Roc.

Així les coses, la Comissió de Festes ha organitzat un complet programa d’actes que començarà demà amb el dia del ‘chupinazo’ i la inauguració del mesó del vi. La jornada de demà també comptarà amb un corro de vaques de la ramaderia del Mijares, prova de “Armillero” un bou salvatge de la ramaderia Talavante i l’exhibició d’emboladors, amb la participació de les quadrilles de Cinctorres, Mosqueruela – Linares i Portell. Tampoc faltarà el ‘tardeo’ amb el grup A tu vera ni la festa nocturna amb La Kinky Band i la discomóvil DML.

El dia de l’Associació Cultural Taurina Portell serà el dissabte. Se celebrarà el dinar de germanor i la junta anual de socis. El corro de vaques amb la mateixa ramaderia del dia anterior, la prova del bou salvatge “Panadero” del ferro Talavante, el sopar de socis i el bou embolat seran altres moments destacats de la jornada. Completaran el dia el ‘tardeo’ amb Art Flamenc i l’actuació nocturna del Serrucho i la discomòbil.

El diumenge 11 d’agost es dedicarà als patrons Sant Tomàs i Sant Roc. D’aqueixa manera, al matí tindrà lloc la missa baturra i la processó. A la vesprada actuarà Ecos de Aragón i es presentarà la novel·la “La maldición del peregrino de Portell”, de Pedro Luis Bellés. I després arribarà “Tu cara me suena II”.

El dilluns l’atenció la centrarà el concurs de paelles. Després d’ell, hi haurà una actuació patrocinada per l’associació de jubilats i més tard la discomòbil allargarà la festa.

Els xiquets i xiquetes seran els protagonistes del dimarts. Tallers i inflables, parc infantil, concurs de guinyot i botifarra, una classe de toreig de saló i una xarrada sobre el paper del veterinari en la criança del bou de lídia són les propostes de la jornada.

I el dimecres es viurà el dia de les penyes. La concentració, el dinar popular, el corro de vaques, la prova del bou salvatge “Girondino” del ferro Herederos de Ernesto Fernández Castro, el bou embolat, l’orquestra Pompeya i la discomòbil són els actes programats.

Les celebracions acabaran el dia 15, dia de la Verge amb la missa, l’ofrena a la Verge de l’Esperança, el sopar de pa i porta i el lliurament de trofeus. El fermall d’or als festejos el posarà la traca que anunciarà el final de les festes.

Des de l’Ajuntament de Portell s’agraeix tot el treball realitzat pels membres de la Comissió de Festes per a fer possible un programa complet i ple d’activitats per a tots.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA