Portell celebra avui el dia dels seus patrons després de la jornada de la penya taurina

237

Les festes patronals de Portell van viure ahir dissabte el Dia de la Penya Taurina. “Buenasuerte”, animal de la ramaderia de Sergio Centelles “La Masà” d’Ares del Maestrat, va ser el protagonista de la prova de la vesprada i l’embolada de la nit. El “corro” de vaques de la jornada va comptar amb animals d’Armando Beltrán.

Al matí, 11:30 hores, va tenir lloc el concurs de dibuix infantil en la plaça. I l’orquestra “Fauna” i la discomòbil van posar la música a la nit per a tancar els actes de la jornada.

Avui diumenge prenen rellevància els actes religiosos. A les 12 hores s’iniciarà la missa en honor a Sant Tomàs i Sant Roc, amb la música del cor rociero “Aires de mi tierra”. Després tindrà lloc la processó.

A la vesprada, els xiquets tenen una cita amb el parc infantil de les 16 hores en el poliesportiu. Pintacares, danses, tren ecològic, inflables, berenar amb xocolata i rotllo, són les propostes per als més petits.

Després, 17 hores, començarà en la plaça el concurs de guinyot, botifarra i parxís. També hi haurà, 18 hores, classes de toreig a càrrec de l’Escola Taurina de Castelló en el poliesportiu.

El sopar de pa i porta, 21:30 hores, comptarà també amb concurs de truites i postres. I més tard, 24 hores, el concurs de djs locals i la discomòbil rematarà la jornada.

Cal assenyalar que la Diputació de Castelló patrocina el cor rociero, el parc infantil i les classes de toreig.

Demà dilluns la localitat celebrarà una missa en honor a la Mare de Déu de l’Assumpció, 13 hores. I a la vesprada tindrà lloc l’ofrena de flors a la Mare de Déu de l’Esperança, que estarà acompanyada pel tabal i la dolçaina. A continuació, actuarà “Portell Sonore”.

La jornada acabarà amb dues activitats patrocinades per la Diputació de Castelló; d’una banda, el monòleg de Dani Mars en el poliesportiu i, d’altra, el cinema d’estiu.