Nota de premsa del Partit Popular provincia de Castelló

La secretària del PPCS a la zona nord de Castelló assegura que el govern provincial ha impulsat ja diversos plans per lluitar contra la despoblació al món rural.

La secretària del Partit Popular de la província de Castelló a la zona nord, Mª Ángeles Pallarés, ha assegurat que “des del PPCS donem la benvinguda a Ximo Puig en la lluita contra la despoblació tot i que el Consell ha reaccionat tard, ha deixat passar més de la meitat de la legislatura per establir les bases d’un pla que sense pressupost no té cap futur “.

En aquest sentit, Pallarés ha assenyalat que “mentre a Ximo Puig li entren les presses ara per aturar el problema de la despoblació, el govern de la Diputació de Castelló té en marxa diverses mesures encaminades directament a posar solució a una realitat que vivim molts municipis de la província de Castelló “.

En aquest sentit, des del PPCS han recordat que el govern de Javier Moliner ha posat en marxa 10 ‘escoles matineres’ que donen servei a 140 famílies a Sant Mateu, Benlloch, Traiguera, Vilafamés, Sant Rafael del Riu, Canet lo Roig, Cervera , Les Useres, Atzeneta del Maestrat i Sant Jordi. A més, el govern provincial ha posat en marxa ja 55 unitats de respir per tota la província de Castelló, “una demanda que molts alcaldes li vam traslladar al president i que tan bons resultats està donant en dotar d’un servei digne a les nostres persones grans”.

Altres plans posats en marxa des de la Diputació contempla la dotació a Sant Mateu d’un local per a impartir cursos i tallers d’ocupació, així com subvencionar la millora de l’electrificació rural de les masies i explotacions agropecuàries de Castellfort; a més de posar en marxa ajudes directes als nous naixements o adopcions, de les que ja s’han beneficiat sis famílies de la província de Castelló.

“Són algunes de les mesures que ha impulsat el govern del PP a la Diputació i que s’emmarquen dins del pla estratègic per generar oportunitats de futur, consolidar la població, lluitar contra la despoblació i l’envelliment en l’àmbit rural”.