Fons FEDER

– Les localitats podran rebre fins a un màxim de 120.000 euros

Olocau, Todolella, Cinctorres, Portell i Morella es beneficiaran dels fons FEDER, en els que sumen esforços la Diputació Castelló, ajuntaments, Generalitat Valenciana i Unió Europea, per a la millora del seu patrimoni.

Així a Olocau es posarà en valor i es millorarà l’accessibilitat del ‘lagar’, el celler i l’almàssera de la Casa de la Senyoria. A Todolella es recuperarà el molí de Sant Onofre. I a Portell de Morella els diners es destinaran a la conservació de la muralla i la rehabilitació de la bestorre del castell. Mentre, a Cinctorres es restaurarà el Palau SantJoans. A més, Culla pretén la posada en valor turística del castell. I Morella té previst la rehabilitació de la Torre Redona i la consolidació i restauració de la zona de la Torre Sant Francesc i Torre Pardala del castell.

Un total de 33 ajuntaments de la província rebran aquestos fons per recuperar 36 elements patrimonials. El màxim que podran rebre els consistoris serà 120.000 euros. Es tindran en compte els criteris poblacionals. La aportació addicional de la Diputació de Castelló ha sigut de 2,4 milions d’euros.