Nous fòssils de dinosaures en les excavacions del jaciment ANA de Cinctorres

475
Grup de paleontòlegs treballant en el jaciment ANA de Cinctorres.
Aquest cap de setmana d’excavacions el Parc Cultural Dinomania obri les portes del jaciment ANA per al públic en general

-Nota de premsa de Parc Dinomania-

Després de nou dies d’excavacions, el jaciment ANA es consolida com un referent de la paleontologia de dinosaures a nivell nacional. Són ja 76 les peces recuperades, i segons comenta el director de l’excavació i paleontòleg Andrés Santos-Cubedo, “encara que al principi els fòssils recuperats eren de petita grandària, ja han començat a eixir ossos grans, entre els quals destaquen dos fíbules del dinosaure Mantellisaurus, una d’elles bastant completa”. Segons explica Santos, “al ritme que anem i tenint en compte que estem a meitat de campanya, anem a superar amb escreix l’objectiu inicial de recuperar uns 100 fòssils”.

D’altra banda i coincidint amb l’estrena mundial de “Jurassic World”, des del Parc Cultural Dinomania s’ha programat per a aquest dissabte i diumenge unes jornades de portes obertes per al públic en general. Les persones que visiten el jaciment a més de conèixer com treballen els paleontòlegs en el mateix, gaudiran d’una visita guiada per professionals per a conèixer els dinosaures i la història d’ANA. A més els 50 primers menors d’edat que acudisquen obtindran com a obsequi el llibre “Dinosaures en la província de Castelló”.

És de lamentar d’altra banda, que malgrat la importància en quantitat i qualitat de jaciments de dinosaures als Ports, la Diputació Provincial de Castelló mantinga bloquejat el projecte “Dinosports”, amb actuacions que no es van a dur a terme com les visites d’escolars al parc per al pròxim any o el projecte museològic del Colomer-Zurita, per falta d’acord entre aquest ens i els ajuntaments responsables. Des dels consistoris implicats lamenten que malgrat les promeses del President Moliner, la Diputació ha abandonat els dinosaures de Castelló.