Grup de paleontòlegs treballant en el jaciment ANA de Cinctorres.
Aquest cap de setmana d’excavacions el Parc Cultural Dinomania obri les portes del jaciment ANA per al públic en general

-Nota de premsa de Parc Dinomania-

Després de nou dies d’excavacions, el jaciment ANA es consolida com un referent de la paleontologia de dinosaures a nivell nacional. Són ja 76 les peces recuperades, i segons comenta el director de l’excavació i paleontòleg Andrés Santos-Cubedo, “encara que al principi els fòssils recuperats eren de petita grandària, ja han començat a eixir ossos grans, entre els quals destaquen dos fíbules del dinosaure Mantellisaurus, una d’elles bastant completa”. Segons explica Santos, “al ritme que anem i tenint en compte que estem a meitat de campanya, anem a superar amb escreix l’objectiu inicial de recuperar uns 100 fòssils”.

D’altra banda i coincidint amb l’estrena mundial de “Jurassic World”, des del Parc Cultural Dinomania s’ha programat per a aquest dissabte i diumenge unes jornades de portes obertes per al públic en general. Les persones que visiten el jaciment a més de conèixer com treballen els paleontòlegs en el mateix, gaudiran d’una visita guiada per professionals per a conèixer els dinosaures i la història d’ANA. A més els 50 primers menors d’edat que acudisquen obtindran com a obsequi el llibre “Dinosaures en la província de Castelló”.

És de lamentar d’altra banda, que malgrat la importància en quantitat i qualitat de jaciments de dinosaures als Ports, la Diputació Provincial de Castelló mantinga bloquejat el projecte “Dinosports”, amb actuacions que no es van a dur a terme com les visites d’escolars al parc per al pròxim any o el projecte museològic del Colomer-Zurita, per falta d’acord entre aquest ens i els ajuntaments responsables. Des dels consistoris implicats lamenten que malgrat les promeses del President Moliner, la Diputació ha abandonat els dinosaures de Castelló.