Nous Camins explica a Vilafranca els projectes que ha desenvolupat amb l’ajuda del 0’7% de Vilafranca

145
Vilafranca Solidària
Vilafranca Solidària
Vilafranca Solidària

La iniciativa Vilafranca Solidària va organitzar una xerrada amb l’objectiu d’informar sobre els mecanismes per a detenir i prevenir l’estada al carrer de xiquets i adolescents en risc a Bolivia.

L’ONG Nous Camins, amb Mònica Redolat va ser l’encarregada d’impartir la conferència. Nous Camins ha trebalat a Bolivia, a la ciutat de Cochabamba. El projecte ha treballat en la inserció de xiquets que passen molt de temps. La iniciativa ha estat possible, en part, gràcies al 0’7% que destina l’Ajuntament de Vilafranca a projectes de cooperació. L’objectiu del projecte és la seua inserció a les families o centres eduatius. A la zona es calcula que hi ha al voltant de 1.800 xiquets al carrer. A Cochabamba se treballa al carrer, als col·legis, per fer-se amics dels xiquets i crear una relació d’empatia. D’esta manera es tracta que vagen a un centre educatiu obert, on poden eixir quan volen. Es tracta que vagen per pròpia voluntat. L’objectiu es que després del seu pas milloren la seua integració a les families. S’han atés 1.700 xiquets amb un èxit sobre 800 xiquets que s’han reinsertat. Amb la resta es continua treballant. Els xiquets al carrer són un greu problema a Bolivia. Les condicions socials i la pobresa fomenten estes situacions. El projecte de Nous Camins tracta de contrarrestar esta situació.
Hi ha families que no accepten als xiquets, situacions de pobresa extrema, en definitiva drames contra els que s’està actuant amb finançament com el que arriba des de Vilafranca. La ONG tracta de treballar especialment amb xiquets, dones i adolescents, els col·lectius més vulnerables. Als llocs també es tracta de treballar amb professionals de la zona. Els fomenta la col·laboració amb les pròpies comunitats. La ONG també treballa a altres països com Mèxic o República Dominicana. El projecte Vilafranca Solidària, que enguany està encaminat a la infància i l’adolescència, acull a entitats i col·lectius de Vilafranca que treballen per una societat més justa i equilibrada. A més el poble, des de fa més de 10 anys, dedica el 0’7% del seu pressupost a iniciatives solidàries.