Nicolás Monferrer Marín, una jove promesa vilafranquina de la fusteria

165
PUBLICITAT

Amb tan sols 18 anys, Nicolás Monferrer Marín s’ha proclamat subcampió nacional al Spain Skills de Fusteria, celebrat a Madrid.

Nicolás va començar a interessar-se per aquest món a sa casa i la seua finca, on anava fent xicotets treballs manuals de fusta. “A poc a poc em vaig anar comprant les meues ferramentes i en veure que m’agradava i que no m’anava malament vaig decidir apuntar-me al grau mitjà de fusteria” explica el jove fuster. Així, va ser com Nicolás va començar a professionalitzar-se estudiant aquest grau a l’IES Politècnic de Castelló.

Així mateix, al jove el que més l’interessa de treballar la fusta és la feina amb fusta natural. Nicolás té un talent innat per treballar aquest tipus de fusta, i açò l’ha portat a presentar-se a competicions autonòmiques i nacionals. “Un dia a classe, el meu professor, Tico Vaquer, em va comentar si em volia presentar a un concurs autonòmic de fusteria i li vaig dir que si de seguida” conta el jove. Així, mà a mà van començar a treballar per a preparar-se la seua primera competició. Aquesta era un campionat autonòmic en el qual va ocupar el primer lloc i es vaig classificar per al campionat nacional celebrat a Madrid. En aquest últim, el vilafranquí va quedar segon classificat. Nicolás afirma que “va ser una molt bona experiència per a aprendre dels companys”.

El jove no oblida les seues arrels en cap moment, és per això que, en acabar el grau mitjà de fusteria aquest mes de juny, té pensat marxar a treballar i viure a Vilafranca. “Ja he treballat un temps en el món de la fusteria i m’agrada molt. A més, un altre ofici que desperta la meua passió és el de pintor”, conta el jove. Així doncs, siga de pintor o de fuster, Nicolás té clar el seu futur, vol gaudir treballant de la seua passió al seu poble.