Morella trasllada la seua queixa al cadastre per les valoracions cadastrals i reclama més informació

74
Morella trasllada la seua queixa al cadastre per les valoracions cadastrals i reclama més informació
Morella trasllada la seua queixa al cadastre per les valoracions cadastrals i reclama més informació

L’ajuntament de Morella reclama més informació sobre les noves valoracions cadastrals. Així, el consistori no sols reclama més informació, sinó que es queixa de la manera com s’està fent aquesta nova valoració de les construccions de sòl rústic. Cal recordar que es va fer una revisió cadastral durant l’any passat i ara s’estan rebent noves valoracions. A més, demana no agreujar més al sector primari i les masies, ja que aquestes són molt valuoses i cal fer un esforç important per al seu manteniment.

Durant aquestos dies estan arribant les cartes amb aquestes valoracions, de manera que des del consistori demanen que cal clarificar els criteris, donar major informació als veïns i veïnes i als ajuntaments quan es realitzen este tipus d’enviament massiu de valoracions per part del cadastre. Morella està treballant per a poder prestar ajuda i informació als contribuents i realitzar els tràmits per realitzar canvis o reclamar els múltiples errors que puga haver-hi en la valoració.

El regidor de Desenvolupament Rural, Rafa Pallarés, ha destacat que “des de l’ajuntament prestem la informació i ajuda que podem als contribuents, encara així, reclamem que el cadastre ens facilite tota la informació i clarifique els criteris que afecten aquesta valoració”. L’edil també ha comentat que “estem treballant i buscant mecanismes d’ajuda perquè afecte mínimament, ja que, a més els masos compten amb menys serveis que els habitatges situats dins del nucli urbà de Morella i és un esforç el seu manteniment”, a més, ha afegit que “des de les administracions, el que cal fer, és donar suport i no el que està fent el cadastre des de fa uns anys”.

Cal recordar que l’ajuntament de Morella ja es va posicionar en contra de la nova taxa per  valorització i eliminació de residus urbans que afecta a masos i edificacions que no disposen de servei de recollida d’escombraries. La revisió cadastral dels últims anys i el fet que el titular dels residus s’agafa a partir del cadastre ha fet que apareguen nous rebuts en aquest tipus d’edificacions, algunes de les quals no tenen les condicions d’habitabilitat i no generen residus.

Ple ordinari de febrer
Aquesta vesprada es realitza el ple ordinari del mes de febrer a l’ajuntament de Morella. D’aquesta manera, l’Àrea d’Obres ha d’aprovar l’informe sobre l’Àrea de Regeneració i Rehabilitació Urbana (ARRU). L’Àrea de Gobernació, l’informe de la Policia Local del 2017. L’Àrea d’Educació, l’adhesió al Pla de millora d’infraestructures educatives del Municipi Edificant i sol·licitud de la delegació de competències. L’Àrea de Promoció Econòmica, l’informe Cashless city. L’àrea d’Igualtat, el protocol d’Assetjament i l’Àrea de Benestar Social, l’informe d’adhesió al servei de Teleassistència.