Morella, seu de les jornades formatives de l’ISEACV

555
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Avui s’han iniciat les primeres Jornades formatives organitzades per l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV) que tracten sobre edició, disseny i ceràmica. Aquest és també el primer congrés que acull el Centre de Turisme Morella-Els Ports, ubicat a la Fàbrica Giner, el qual, no sols alberga les diferents activitats de l’esdeveniment, si no que allotja en les seues instal·lacions als i les participants d’aquest.

El Secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, ha estat present en l’acte d’inauguració junt amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la directora de l’ISEACV, Inmaculada Sánchez, i membres de l’organització d’estes jornades formatives. Així, Rhamsés ha destacat “la importància de la Fàbrica Giner, la qual, amb el treball de totes i tots està renaixent i tenint molta activitat” i ha afegit que “no sols recuperem este patrimoni industrial únic, sinó que creem noves oportunitats i dinamisme en este espai”. L’edil ha volgut “donar la benvinguda als i les participants al congrés” i ha desitjat “que us trobeu com a casa en aquest impressionant emplaçament com és la Fàbrica Giner”. Finalment, també ha remarcat “la rellevància d’ubicar unes jornades com estes a Morella i fer partícip a la ciutat de la importància de València com a Capital Mundial del Disseny durant el 2022”.

Una vegada iniciades les jornades, des d’avui i fins al divendres 8 de juliol, el Centre de Turisme albergarà diferents activitats al voltant de l’edició, el disseny i la ceràmica.

Durant les jornades es debatrà, entre altres qüestions, sobre la nova Llei d’Ensenyaments Artístics Superiors que prepara el govern d’Espanya juntament amb el subdirector general d’Ordenació Acadèmica del Ministeri d’Educació, Lucio Calleja i diferents associacions i centres d’ensenyament com l’Associació Espanyola de Centres Superiors d’Ensenyaments Artístics. Així mateix, se celebraran tallers amb professionals de l’ensenyament com Francesco Morace o creadores contemporànies com Isidro Ferrer, Javier Monsalvatje o Rafaela Pareja. Les jornades també volen visibilitzar el paper de la dona al disseny a través de Women’s Legacy.

A més, l’incomparable marc de les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella albergaran les exposicions que acompanyen les jornades i es mantindran durant tot el mes d’agost. Per part d’EASD València i Castelló s’oferirà ‘Connexions entre joieria i ceràmica’, ‘Sense projecte previ’ de l’EASD Alacant, EASD Alcoi ‘Pareidòlia i ASC Manises ‘Ceramic in process’.

Cal destacar també que l’activitat a les diferents naus i instal·lacions de la Fàbrica Giner és contínua durant tot l’any. Així, fa unes setmanes van finalitzar els cursos habituals del calendari acadèmic per donar pas a aquestes jornades. A més, a partir d’ahir, la nau de les calderes, que alberga el laboratori de restes paleontològiques, va iniciar la restauració de diferents peces i ossos de dinosaure amb la incorporació de quatre restauradors i restauradores.