Morella rep l’obra de la Torre del Racó i adjudica la del carrer La Muralla

78

– Aquest carrer és una de les vies principals de trànsit de vehicles dins del nucli urbà de la ciutat

– La Torre del Racó s’ha rehabilitat per complet i durant les obres s’ha descobert una porta en el seu interior

L’ajuntament de Morella ha adjudicat avui les obres de millora del carrer la Muralla. Aquest és un dels carrers de la ciutat que acumulen més trànsit de vehicles i presenta un estat bastant deteriorat. Així, esta previst que l’actuació comence al mes de gener amb un termini de dos mesos i un pressupost al voltant dels 80.000 euros. Aquest és un projecte que s’emmarca dins del Pla 135 de les obres de reasfaltat. Així, les principals millores estaran en reasfaltar la via i utilitzar una capa de rodadura fonoabsorbent des del Portal de Forcall fins al de Sant Mateu.

El regidor d’obres, Amadeu Bordàs, ha destacat que “l’asfalt d’aquest carrer es troba molt deteriorat i l’obra és necessària perquè els vehicles puguen circular amb normalitat”. A més, l’edil ha explicat que “abans que comencen les obres ens reunirem amb les veïnes i veïns d’aquest carrer per informar de tots els detalls al voltant del projecte i com hi afecten la seua rutina diària”. A més, l’edil ha comentat que “el trànsit pel carrer La Muralla és molt freqüent i cal que el paviment estiga en les millors condicions, per la qual cosa es realitza aquesta actuació”.

D’altra banda, avui s’ha signat la recepció de l’obra de la Torre del Racó en la qual han estat presents membres de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, de l’ajuntament de Morella i tècnics de l’empresa constructora. Aquesta firma posa punt final a l’actuació sobre aquesta torre situada al costat de l’entrada principal a la ciutat. Cal recordar que la torre es va veure greument afectada per les pluges del 2015 quan va sortir una gran escletxa, la qual feia perillar l’estructura. Des d’aquest moment es va instal·lar una bastida d’emergència que subjectava l’estructura de la torre per a no caure. Així, els treballs realitzats durant el 2018 han permés recuperar l’estabilitat de la torre, així com buidar l’interior de la mateixa i netejar tota l’estructura.