Morella presenta el 55 Sexenni a València a dos mesos de la festa

77
sexenni valència presentació
PUBLICITAT

Les celebracions en honor a la Mare de Déu de Vallivana tenen lloc cada sis anys i se celebraran des del 17 fins al 27 d’agost

L’acte també ha servit per a mostrar els diferents atractius de la ciutat com els seus monuments o la gastronomia local que es poden disfrutar durant tot l’any

La ciutat de Morella ja compta els dies per a la celebració del 55 Sexenni. Així, quan en falten 60 per a rebre a la Mare de Déu de Vallivana al Pla dels Estudis, l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, i el president de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca (ASETMICO), Luis Gargallo, han donat a conéixer la festa major de la població al Centre de Turisme de València, on l’ha rebut el director general de Turisme, José Manuel Camarero.

L’acte ha servit per a explicar amb detall la peculiaritat d’esta festivitat que compta amb danses úniques al món i que té el seu origen l’any 1673, quan les autoritats de la vila van jurar un vot a la verge en senyal d’agraïment després d’alliberar-se d’una terrible plaga de pesta l’any anterior. A més, s’han apropat totes les característiques del Sexenni amb el treball dels carrers, les danses i els quadres bíblics que formen part a través de la projecció d’un vídeo promocional. També hi ha hagut una selecció de productes locals per posar en valor la gastronomia com un dels atractius més importants d’esta zona que té a la ramaderia extensiva i l’agricultura com a principals productors.

El primer edil ha volgut “convidar a totes i tots a apropar-se a Morella i disfrutar de les nostres festes més especials i de tota la ciutat amb la seua història i monuments característics”. Sangüesa ha explicat que “hem fet esta presentació per a mostrar el Sexenni a tota la Comunitat Valenciana i fomentar el turisme a la nostra ciutat durant tot l’any”.

Finalment, ha aprofitat per a “agrair la col·laboració i suport d’ASETMICO per a fer actes de promoció com este, així com a Turisme Comunitat Valenciana per rebre’ns al CdT de València i col·laborar en la promoció del Sexenni i de Morella per a desestacionalitzar el turisme”.

El 55 Sexenni de Morella tindrà lloc entre el 17 i el 27 d’agost i són les festes majors en honor a la Mare de Déu de Vallivana. Durant 10 dies, la ciutat s’engalana amb una decoració especial de paper de seda per on desfilen les danses úniques i quadres bíblics característics d’esta festivitat. Esta festa, junt amb l’Anunci que se celebra l’any anterior, compta amb les declaracions de Festa d’Interés Turístic Nacional, Bé d’Interés Cultural Immaterial i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial.