Morella participa en la VI Asamblea de Los Pueblos Más Bonitos de España

524
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Aquesta edició se celebra a La Alberca i Candelario per a valorar les accions realitzades al 2018 i planificar les de l’any 2019
Aquest any ha sigut molt important per a Morella amb la celebració del 54 Sexenni, festa declarada Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial i la bona tendència a nivell turístic
Morella inaugura l’enllumenat de Nadal aquesta vesprada, el qual s’encendrà cada nit fins al 7 de gener

Morella participa en la VI Asamblea Nacional de Los Pueblos Más Bonitos de España que se celebra durant aquestos dies a La Alberca y Candelario (Salamanca). D’aquesta manera, Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha acudit a aquesta reunió en representació de la ciutat de Morella, un dels pobles que van iniciar l’associació, per a valorar les accions realitzades durant l’any 2018 i planificar aquelles que tindran lloc en 2019.

A més, cal recordar que l’any 2018 ha sigut molt important per a Morella amb la celebració del 54 Sexenni, les festes majors de la ciutat que se celebren cada sis anys i estan declarades com a Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial. En aquesta edició, el President de l’associació, Francisco Mestre, va visitar Morella per a conéixer la festa més important de la ciutat, així com diferents accions promocionals durant l’any.

Pel que fa a Morella, Rhamsés ha destacat que “el 2018 ha sigut molt positiu, ja que la ciutat ha acollit a milers de visitants durant tot l’any, sobretot durant la celebració del Sexenni” L’edil ha recordat que “a través de l’associació es realitzen accions de tot tipus i no sols de promoció turística com és la Jornada de Turisme, innovació i medi ambient a l’Espanya rural que es va celebrar al Senat fa unes setmanes”. Rhamsés ha remarcat que “l’augment del turisme a Morella durant el 2018 ha sigut molt significatiu amb un augment del 25% en les pernoctacions d’autocaravanes. L’objectiu amb l’associació de Los Pueblos Más Bonitos de España és desestacionalitzar el turisme, la qual cosa s’està notant amb un increment, també, de les consultes a l’oficina de turisme en la majoria de mesos de l’any”. A més, “durant aquest any 2018 s’han fet millores importants en la zona d’autocaravanes o noves zones d’aparcament a l’Albereda” ha finalitzat.

Així, l’associació té més objectius que la promoció turística, Los Pueblos Más Bonitos de España busca defensar els interessos de les localitats membres i sumar entre totes aquestes i generar oportunitats al món rural. D’aquesta manera, l’associació suma esforços i cada dia té més reconeixement i és un exemple per a les administracions.

L’associació de Los Pueblos Más Bonitos de España va nàixer amb la intenció de promocionar els pobles diferents de la geografia amb diferents característiques d’història, cultura i tradició. Així, aquesta pretén unir esforços i valorar els diversos aspectes turístics que ofereixen els pobles membres. Morella va ser un dels pobles fundadors d’aquesta associació i va acollir la primera assemblea nacional l’any 2013.

Morella torna a brillar
Aquesta nit Morella engega les llums de Nadal amb una gran festa pels principals carrers de la ciutat. D’aquesta manera, a partir de les 20.15 hores, l’enllumenat s’encendrà des de Sant Miquel fins a la Plaça Colom al ritme de la batucada Perkutada. A partir d’aquesta inauguració, els carrers de Morella s’il·luminaran cada nit fins al 7 de gener.

Cal recordar que l’any 2015 Morella va ser escollit com a Pueblo Bueno y Bello de la campanya publicitària de Ferrero Rocher per al Nadal. La marca de bombons va instal·lar l’enllumenat i va tindre un gran impacte en els mitjans de comunicació, la qual cosa va provocar que molts i moltes visitants s’aproparen a la ciutat per a gaudir d’aquestes tradicionals llums. Així va nàixer aquesta festa que s’ha convertit en una tradició que  reuneix a molta gent, des de Sant Miquel fins a la plaça Colom, cada any.