Morella organitza un nou viatge a Los Pueblos Más Bonitos de España

529
El Castell de Morella supera els 82.000 visitants en 2021
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’ajuntament de Morella ha organitzat un viatge per a les veïnes i veïns a diferents pobles de la Costa Brava a través de l’empresa local Fiordo Polar. Així, aquest està previst des del 16 fins al 20 d’octubre i es visitaran municipis com Beget, Besalú, Cadaqués, Girona, Begur, Pals, Tossa de Mar i Figueres entre altres. Aquest té un preu aproximat, per persona i amb pensió completa, de 300 euros amb habitació doble i un suplement de 95 euros per una habitació individual. Les inscripcions estan obertes a l’Oficina de Turisme i al telèfon 964 16 30 32 fins al dilluns 26 de setembre.

Cal explicar que, cada any, des del consistori s’organitza un viatge per a visitar alguns dels pobles de l’associació de Los Pueblos Más Bonitos de España  (LPMBE) i que les morellanes i morellans coneguen les característiques comunes que comparteixen amb Morella. En aquesta ocasió, Beget és la població dins de l’associació. Tot i això, en l’itinerari programat, també està la població de Besalú, amb la qual Morella comparteix la figura de Manolo Grau, sobre el qual se celebra aquest 2022 els 30 anys de la seua mort. Aquest va publicar algun dels seus estudis sobre la història de Morella com Musulmans als Ports de Morella i La Judería de Morella (siglos XIII-XIV). Manolo Grau va nàixer a Morella i va contribuir de valent als estudis històrics tant de la seua ciutat natal com de Besalú.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquesta és una iniciativa molt important per a conéixer la resta dels pobles de l’associació de Los Pueblos Más Bonitos de España, així com altres localitats pròximes” i ha afegit que “també és interessant per a fomentar les relacions de les veïnes i veïns amb un viatge conjunt com aquest que ja fa anys que s’organitza des de l’ajuntament”. Finalment, ha volgut “animar a totes i tots a inscriure’s i disfrutar dels pobles de la Costa Brava durant estos cinc dies d’octubre”.