Morella organitza les Jornades de la Dona del 20 al 27 de novembre

175


Tallers, debats, projecció de pel·lícules, taules redones conformen una programació que posa de manifest la necessitat de seguir lluitant pels drets de les dones i contra la violència de gènere
Amb motiu del  25 de novembre, Dia Contra la Violència de Gènere, l’Ajuntament de Morella juntament amb el Grup de Dones dels Ports i Infodona han organitzat una sèrie d’activitats que posen de manifest la necessitat de seguir lluitant per la igualtat entre dones i homes i contra la violència de gènere que segueix sent una lacra de la nostra societat en ple segle XXI.

Les Jornades inclouen una sèrie d’activitats per a tots els públics. De fet, perquè els més xicotets prenguen consciència d’aquesta problemàtica durant tota la setmana tant en el Club com en l’Escola Infantil es treballarà l’educació per la igualtat a través de tallers coeducativos.

Diumenge passat es va projectar la pel·lícula “Sufragistes”, que narra la història de la reivindicació de les dones per a poder votar abans de la primera guerra mundial. Les activitats continuen aquesta vesprada amb una Taula Redona en la qual dones de diferents edats conversaran sobre l’educació sentimental que han rebut, a les 20.15 h en l’Ajuntament.

El dijous, a les 20.15 h en les Sales Gòtiques de l’Ajuntament es realitzarà un passe de curts contra la violència de gènere amb el posterior debat. Les activitats programades finalitzaren el divendres, 25, amb la concentració en repulsa per la violència de gènere, la lectura d’un manifest i el repartiment de llaços negres, en la placeta de l’Ajuntament a les 20.15 h.

La regidora d’Igualtat, Lola Viñals, destaca “des de l’Ajuntament estem treballant de manera continuada per la lluita pels drets de les dones, així com la visibilització de l’important paper que aquestes han desenvolupat i desenvolupen en la societat alhora que vam mostrar el nostre més enèrgic rebuig enfront de la violència masclista que converteix a les dones en presones de les seues pròpies llars. Som conscients que és important l’educació i per açò incidim en les activitats formatives i informatives dirigides a l’alumnat de les diferents edats”

Apuntar que l’Ajuntament de Morella ha aprovat recentment el Pla d’Igualtat entre dones i homes, que entrarà en vigor el pròxim 1 de gener del 2017, que contempla diverses mesures tant a nivell municipal com local amb l’objectiu de conscienciar i treballar per la igualtat efectiva entre tots dos sexes.