Morella Negra, solidària amb la gent de La Palma

625
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Morella Negra com la trufa  s’acosta per a submergir a la ciutat en la literatura des del 18 fins al 20 de febrer. En aquesta ocasió, el festival gastro-literari té una vessant solidària amb les persones afectades per l’erupció del volcà Cumbre Vieja a La Palma. Així, els actes d’aquesta setena edició comptaran amb una taquilla inversa per a aquesta causa en col·laboració amb el festival Aridane Criminal de Los Llanos de Aridane, població de l’illa de l’arxipèlag canari, on el públic podrà realitzar les seues donacions. A més, el dissabte a les 19.10 hores, hi haurà una connexió amb Alexis Ravelo, director d’Aridane Criminal, amb aquest motiu. A la inauguració del divendres també participarà la regidora de Cultura de Los Llanos de Aridane, Charo González.

Cal explicar també que, a causa de la situació sanitària actual, el Teatre Municipal té un aforament limitat i és recomanable reservar les entrades amb antelació. Així, Morella Negra com la trufa ha habilitat aquest servei a través del portal Entradium. Tanmateix, està disponible la reserva per a la visita guiada a La Morella més negra, la visita temàtica De mano airada i les taules literàries del dissabte i el diumenge. Les entrades són gratuïtes i es podrà reservar amb antelació fins al 80% de les places de les taules i el 100% en les visites guiades.

La regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, ha explicat que “a causa de la pandèmia, l’aforament per a les activitats és més reduït, per la qual cosa es recomana reservar les entrades amb antelació” i ha afegit que “en el cas dels actes al Teatre Municipal, quedaran algunes entrades disponibles en la taquilla, però en les visites guiades sí que estaran disponibles totes per a reservar a través de la web”. Finalment, ha volgut “agrair a l’organització de Morella Negra la seua solidaritat amb les persones afectades pel volcà de La Palma i la iniciativa de taquilla inversa amb aquesta finalitat”.

D’altra banda, el comissari del VII Morella Negra com la trufa, Jorge García, ha explicat que “a través d’Alexis Ravelo, que va participar en Morella Negra fa uns anys, i el festival Aridane Criminal hem desenvolupat aquesta iniciativa per a ajudar a les persones afectades pel volcà” i ha afegit que “cada persona podrà aportar el que considere en la taquilla inversa disponible en els actes de Morella Negra”. A més, Jorge ha comentat que “tot el que es capte es donarà íntegrament a aquesta causa a través de Los Llanos de Aridane i el festival Aridane Criminal”.
La regidora de Cultura de Los Llanos ha volgut “agrair la iniciativa del festival Morella Negra amb el nostre municipi que, encara que ja no estiga en situació d’emergència, continuen les necessitats per a les famílies afectades per l’erupció” i que “a partir d’ací, comence una relació de col·laboració i amistat entre ambdós festivals i ambdós municipis”.
Cal recordar que Morella Negra com la trufa és un festival gastro-literari emmarcat dins de les Jornades de la trufa Morella-Els Ports. Així, aquest es compon de taules redones, xerrades i presentacions de llibres al voltant de la novel·la negra i es combinen amb la gastronomia local especialitzada en la trufa negra dels Ports. Aquesta serà la setena edició del festival, el qual cada any compta amb personalitats, especialistes, escriptors, escriptores i, en definitiva, amants de la novel·la negra. Tota l’actualitat del festival es pot seguir a través de la seua web, www.morellanegra.com.