Morella negra obri el camí cap als 10 anys del festival gastro-literari

90
PUBLICITAT

Una sessió de’ ‘true crime’ amb Carlos Quílez, Paz Velasco i Pere Cervantes posa el punt final a les activitats del cap de setmana

Morella negra com la trufa ha tancat avui una exitosa edició amb molta participació en totes les activitats del cap de setmana. Els amants de la novel·la negra han disfrutat un any més d’aquest festival amb escriptores i escriptors referents del gènere i un ambient distés amb les degustacions gastronòmiques del diamant negre d’ Els Ports com a protagonista. Així, el comissari García i la resta de l’organització ja pensen en l’edició del 2025 quan el festival gastro- literari complirà el seu 10é aniversari com un esdeveniment consolidat a l’agenda cultural local.

Una sessió de luxe sobre ‘true crime’ ha sigut el colofó d’un intens cap de setmana. El periodista i escriptor Carlos Quílez, la criminòloga Paz Velasco i l’escriptor Pere Cervantes han indagat sobre com podem conéixer als criminals i les seues motivacions a través dels relats.

Aquesta ha estat l’última, però durant els tres dies el festival ha apropat les històries de les forces de l’ordre locals, altres amb vincles territorials o emocionals amb Morella negra, les noves dels i les finalistes al premi Tuber melanosporum, també aquelles emergents amb veu pròpia, les lluites de la gent humil contra el poder que els oprimeix i les que ocorren als barris més sòrdids.

El comissari de Morella negra com la trufa, Jorge García, ha acomiadat “esta novena edició agraint tot el suport de persones i entitats que fan possible este festival i l’èxit que ens anima a seguir cada any”. “També a totes les persones amants de la novel·la negra que han vingut a esta edició i participat en totes les activitats que teníem programades” ha afegit.

García ha recordat que “en acabar esta edició, Morella negra com la trufa ja camina cap a la del 2025, on es compliran els seus 10 anys” i ha remarcat que “esta fita marca el que fa uns anys que diem, Morella negra s’ha convertit en una cita marcada en roig al calendari cultural de Morella i Els Ports per a disfrutar de la literatura en un ambient desenfadat i familiar”.

D’altra banda, l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha volgut “donar l’enhorabona a tot l’equip organitzador per aquest intens cap de setmana perquè la gent disfrute de la literatura”. “Ja hem dit diverses vegades que som molta gent la que hem conegut la novel·la negra gràcies al festival i segur que li desperteu la curiositat a algú en cada nova edició”, ha conclòs.