Morella i Sant Mateu urgeixen a la Subdelegació de Govern l’equip mòbil de DNI

267

-Nota dels ajuntaments de Morella i Sant Mateu-

La Subdelegació del Govern porta 16 mesos sense enviar els equips, el que impedeix que els veïns i veïnes puguen renovar-se el carnet a les seves localitats. Les dues poblacions consideren inacceptable que fins al febrer, com a mínim, no es torne a prestar el servei

Els Ajuntaments de Morella i Sant Mateu han tornat a urgir a la Subdelegació del Govern de Castelló els equips mòbils de DNI, després que hagen transcorregut 16 mesos des de que es van enviar aquestes unitats per última vegada. Aquest fet comporta que els veïns i veïnes no puguen renovar-se el DNI a les seves localitats i que s’haja acumulat una llista d’espera important.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, explica que “hem reiterat en diverses ocasions la necessitat de que s’envie l’equip del DNI a les nostres localitats, ja que fa més d’un any que no s’ha fet i s’acumula una important llista d’espera”. En aquest sentit, cal assenyalar que s’ha exigit aquesta qüestió mitjançant cartes i mocions al ple, com l’última que es va aprovar fa dues setmanes. A més, Sant Mateu també ha instat a la Subdelegació del Govern a una reunió per solucionar aquest problema, així com altres que afecten al municipi. Per això, l’alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch, afirma que “aquest servei és important per als pobles de l’interior, ja que garanteix als veïns i veïnes poder realitzar les gestions en el mateix municipi, sense desplaçaments ni el cost que aquests suposen. Així que esperem poder tenir una reunió amb el Subdelegat aviat i que ens envien l’equip mòbil el més prompte possible”. En aquest sentit, Rhamsés Ripollés també assenyala que “l’enviament dels equips mòbils del DNI evita desplaçaments incòmodes de desenes de veïns i veïnes a Castelló i cal que es pose una solució i que tornen aquests equips a les nostres localitats en breu”.

La resposta de la Subdelegació del Govern a les poblacions és que es tornarà a prestar-se aquest servei a partir de febrer de 2016, com a mínim. Tots dos consistoris entenen que aquesta demora és inacceptable, ja que es porten molts mesos a l’espera i fa falta ja del servei.

Cal recordar que els equips del DNI es van enviar a Morella i Sant Mateu, per última vegada, el juny de 2014. Des d’aleshores, s’han reiterat les peticions d’aquests, perquè els veïns i veïnes puguen renovar-se el carnet a les seves localitats. Malgrat aquestes exigències, la Subdelegació del Govern de Castelló no ha posat solució a aquest tema. Aquests equips s’enviaven sempre una o dues vegades a l’any, evitant-se així nombrosos desplaçaments dels veïns i veïnes de Morella i Sant Mateu fins a Castelló.