Morella ha perdut el servei de l’oficina de fons europeus i la seu de Reactiva Els Ports

105
PUBLICITAT

Nota de premsa del PSPV Morella

El grup municipal socialista de l’Ajuntament de Morella informa que des de principi d’este 2024 Morella ja no compta amb l’oficina de fons europeus, amb el servei que presentava l’agent d’ocupació i dinamització local per al propi ens municipal i empreses, així com tampoc la seu de Reactiva Els Ports.

Esta pèrdua de serveis ací en Morella suposa, a la vegada, la pèrdua de 6 professionals que treballaven en la nostra Ciutat. En el cas de l’AODL de fons europeus amb finalització de contracte i en el cas de Reaciva Els Ports, amb la ubicació en un altre municipi.

‘’Lamentem la falta de treball i la inacció per part del nostre Ajuntament per reclamar estos serveis i fer possible que continuaren en Morella. Són llocs de treball, serveis per als veïns i veïnes i la dinamització econòmica que també comporten’’ apunta el portaveu socialista, Rhamsés Ripollés.

Cal recordar que el govern de la Generalitat encapçalat per Ximo Puig va posar en marxa el servei de suport per a obtenir fons europeus tant per als propis ajuntaments com per particulars i empreses. EL govern del PP i VOX ha decidit suprimir este servei i veiem com ací el nostre Ajuntament  ‘’ no ha mogut ni un dit, ni s’ha queixat per a que no es suprimira quan érem uns dels ajuntaments que comptàvem amb 1 tècnic’’

Preocupant també és el que ha ocorregut amb el servei Reactiva Els Ports que forma part del pacte comarcal per l’ocupació i que des de fa temps estava ubicat en Morella amb un total de 5 persones de diferents especialitats. ‘’Nosaltres, en l’anterior legislatura, vam treballar i aconseguir per a que l’equip d’este servei estiguera treballant ací i posant-los a disposició espais municipals sense cost per al municipi. Ara, veiem com l’actual Ajuntament ho deixa perdre. No han fet res per renovar l’acord amb la Mancomunitat i ubicar-se ací i, per tant, des de principi d’any estes persones han sigut traslladades a una altra població. La inacció de l’equip de govern suposa menys serveis i perdre l’activitat econòmica que això comporta’’.