Morella ha estat escollida Destí Turístic Intel·ligent Nacional

137
Vista de Morella
Vista de Morella

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • Ser una ciutat DTI (Destí turístic intel·ligent) és voler adoptar una eina de gestió integral del destí que ajudarà a planificar millor la política turística del territori
  • La Comissió Executiva de la xarxa DTI va aprovar la inclusió de Morella ahir dimecres
  • Amb motiu del “Dia de los Pueblos Más Bonitos de España” avui dijous les visites al castell i museus de Morella són gratuïtes

Morella, com a destí d’interior, va començar a apostar per aquesta nova visió de veure el turisme a l’any 2015, però va ser al 2019 quan més va avançar al ser escollida, junt a Requena i Alcoi, per elaborar un diagnòstic en clau DTI a nivell de sostenibilitat, governança, tecnologia… conceptes que s’empren als destins intel·ligents.

Aquest diagnòstic es va elaborar amb l’ajuda d’empresaris d’Asetmico, tècnics de diferents àrees, el patronat de turisme i l’empresa Segitur contractada per Invattur per a realitzar el diagnòstic.

Morella ja pertanyia per tant a la xarxa de Destins Intel·ligents de la Comunitat Valenciana i des de fa un temps va sol·licitar la inclusió en la xarxa nacional de la mateixa. La Comissió Executiva Nacional de la Xarxa de Destins Turístics Intel·ligents, presidida pel Secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, va aprovar ahir el nomenament de Morella com a municipi DTI nacional, junt a altres 29 municipis de l’estat.

“Recuperar la confiança en els destins, reactivar el sector i millorar la competitivitat sota la premissa d’un turisme segur i sostenible és el màxim objectiu dels municipis DTI”, segons Fernando Valdés. Impulsar i fomentar la transformació digital dels destins i zones turístiques d’Espanya és l’objectiu de la iniciativa en la qual està immersa Morella.

Per a Mari Carmen Escuder, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Morella “aquesta és una oportunitat més per consolidar a Morella com a punt de referència en qualitat com a destí turístic”. Cada vegada hi ha més competència en quant a destinacions turístiques i cal aprofitar tots els mitjans, sobre tot en digitalització per tal d’oferir el millor producte al visitant. A més de la digitalització també es vol posar el focus en la transició ecològica, altament valorada pel turisme que cada dia és més exigent.

D’altra banda, l’Ajuntament de Morella informa que amb motiu de la commemoració del “Dia de los Pueblos Más Bonitos de España”, com cada primer d’octubre, les visites al castell i museus de Morella avui són gratuïtes.