Morella entrega les Creus de Santa Llúcia als col·lectius que lluiten enfront de la COVID-19

453
Entrega de la Creu de Santa Llúcia a Morella
Entrega de la Creu de Santa Llúcia a Morella
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • El Pla d’Estudis va albergar a les entitats que van rebre aquest reconeixement i al nombrós públic
  • És la màxima distinció de la ciutat, la qual es va aprovar al ple extraordinari celebrat el 7 de gener

La ciutat de Morella va entregar el dissabte la seua màxima distinció a aquells col·lectius que han fet i fan front a la pandèmia de la COVID-19. Així, el Pla d’Estudis va acollir a les entitats que van rebre aquest reconeixement, les quals són el Centre de Salut de Morella, Hospital Comarcal de Vinaròs, Centre de Salut Pública de Benicarló, Equip Base de Serveis Socials Mancomunitat Els Ports, Residència Sant Joan Baptista de Morella, Centre de Dia de Morella, Creu Roja Morella-Els Ports, Serveis Municipals Ajuntament de Morella, Policia Local de Morella, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Bombers Voluntaris de Morella, Bombers Forestals i Unitat Militar d’Emergències, així com al públic en general que va assistir.

L’entrega de les Creus de Santa Llúcia va estar presidida per l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, junt amb tota la corporació municipal. A més, va comptar amb la presència del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten; entre altres autoritats.

Representants de cada col·lectiu van rebre de mans de l’alcalde la distinció i després van dirigir unes paraules en nom de cadascun el cap de la Policia Local, Jose Luis Grau, la metgessa, Loles Paradís, la treballadora social, Marisa Ibàñez i Juana Monfort dels serveis de neteja. En l’acte també va participar l’Associació Musical Mestre Candel i va ser presentat per la periodista Anna Querol.

Cal recordar que la màxima distinció es va aprovar en el ple extraordinari celebrat el passat 7 de gener dia de Sant Julià, patró de Morella, però la situació amb la pandèmia de la COVID-19 no va permetre l’acte cívic d’entrega de les creus. Així, la regidora Judit García, va iniciar l’entrega amb la lectura de l’acord del ple per a passar a l’entrega de les distincions per grups. Primer el de seguretat, seguit del dels serveis municipals i serveis socials i es va finalitzar amb els col·lectius sanitaris. De manera que es va escollir el 14 d’agost com l’inici d’uns dies de festa i retrobament.

Així, Rhamsés va destacar “la tasca que han realitzat aquestos col·lectius durant la pandèmia de la COVID-19, sobretot en els primers moments d’incertesa, ha sigut molt dura”. L’edil va explicar que “és un honor entregar estes distincions pel que ha suposat tot el servei públic del conjunt dels col·lectius” i va remarcar que “cadascun d’ells són un exemple del servei als altres, de professionalitat i de suma”. A més, va afegir que “continuem fent front a la pandèmia des de la responsabilitat, el compromís i l’exemple de tots ells i també de visibilitzar molts dels treballs essencials com la neteja i tants altres que sempre han estat silenciats i són fonamentals”.