Morella concedeix les subvencions de l’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana

581
Morella concedeix les subvencions de l’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana
Morella concedeix les subvencions de l’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana
PUBLICITAT

L’ajuntament de Morella aprovarà aquesta vesprada les propostes de les ajudes de l’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana al ple ordinari del mes de maig. Aquestes ajudes consten d’un pressupost de 400.000 euros per a realitzar quatre projectes d’edificació i 10 de rehabilitació de manera que s’han repartit la totalitat dels fons de les ajudes de l’ARRU, la qual cosa suposa una inversió total de dos milions d’euros. Així, una volta aprovats, s’enviaran a Conselleria per a la seua ratificació i notificació als beneficiaris.

Les ajudes de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana a Morella pretenen facilitar les obres de millora dels habitatges dins del nucli urbà, així com de les obres de millora d’alguns carrers. Estes ajudes són fruit del conveni signat entre l’ajuntament, el Ministeri de Foment, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

El regidor d’Obres, Amadeu Bordàs, ha destacat que “les ajudes de l’ARRU han sigut un èxit, ja que s’han presentat molts projectes i a més s’ha contractat a una persona per a gestionar i assessorar sobre aquestes ajudes i hem aconseguit que la totalitat dels fons disponibles, més de 400.000 euros, vagen als 14 projectes presentats”. A més, ha comentat que “aquesta oficina seguirà oberta per a informar sobre altres subvencions relacionades”. Bordàs ha explicat que “dins d’este programa escometrem, per part de l’ajuntament, la reurbanització del carrer Alta Sant Francesc amb una inversió de 90.000 euros. Les obres del qual començaran una vegada passat l’estiu”.

L’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana és una ajuda molt important per al sector de la construcció, ja que es promouen obres i millores dins del nucli urbà de Morella. Així, és una manera de dinamitzar l’economia local i suposa una millora urbana significativa.
Cal recordar que el termini d’execució de les obres està plantejat per a aquelles que acaben abans del mes d’octubre, però amb el nou conveni signat amb el Ministeri i la Conselleria, que renova aquest tipus de programes “ja hem sol·licitat que es puga allargar fins a la segona meitat de 2019, i que, per tant, hi haja un major termini i facilitat per acabar les obres, tot i que caldrà confirmar-ho i aprovar-ho amb la Conselleria i el Ministeri” ha conclòs.