Morella commemora el Dia Internacional de la Dona

169
Morella commemora el Dia Internacional de la Dona
Morella commemora el Dia Internacional de la Dona

Morella commemora el Dia Internacional de la Dona amb diferents actes durant aquesta setmana organitzats pel Grup de Dones dels Ports i l’ajuntament de Morella. Així, per a aquesta vesprada s’ha convocat un acte d’adhesió a la vaga feminista a la plaça de l’ajuntament. A continuació es realitza una taula redona al voltant de la situació de les dones a la comarca dels Ports.

La regidora d’Igualtat, Lola Viñals, ha destacat que “hem preparat diferents activitats durant la setmana per a reivindicar la igualtat i posar en valor a les dones en tots els àmbits”. L’edil ha comentat que “la vaga feminista d’avui es realitza arreu del món i pretén donar visibilitat a la importància de les dones en tots els aspectes així com les desigualtats que encara sofrim avui en dia”. Viñals també ha remarcat que “la vaga d’avui vol demostrar que el món no gira igual si paren les dones” i ha aprofitat per “animar a tots i totes a participar aquesta vesprada tant en l’acte d’adhesió a la vaga amb la lectura del manifest com en la taula redona a les sales gòtiques”.

Morella commemora el Dia Internacional de la Dona
Morella commemora el Dia Internacional de la Dona

Ahir es va realitzar un taller de confecció de pancartes amb la participació dels centres educatius de Morella i el Grup de Dones dels Ports. D’aquesta manera, les pancartes es mostraran durant la concentració d’aquesta vesprada. Finalment, el diumenge, 11 de març, es projecta la pel·lícula Una mujer fantástica al Teatre Municipal a les 19.00 hores.

Morella compta amb un Consell Municipal d’Igualtat, el qual es va constituir el passat mes de novembre. Així, aquest compta amb el Pla Municipal d’Igualtat com a eina principal per a fomentar la igualtat en tots els aspectes de la vida a Morella. El Consell està format per membres de les associacions i entitats de Morella. D’aquesta manera, aquest pretén aconseguir una societat més igualitària.