Morella celebrarà dissabte el festival de novel·la negra

528
Festival Morella Negra com la Trufa
PUBLICITAT

La 6a edició de Morella Negra es retrasmetrà de manera telemàtica a les 18.00 hores de la vesprada

Morella Negra com la Trufa celebrarà el pròxim dissabte 27 de febrer la seua 6a edició. Aquesta edició, marcada per la pandèmia de la COVID-19, es retransmetrà a través del canal oficial de YouTube del festival i a www.morellanegra.com a partir de les 18.00 hores. A més, l’entrega del V Tuber Melanosporum serà l’acte central amb la  seu situada al Teatre Municipal de Morella.


Cal recordar que 21 días de ira, de David Casals-Roma de l’editorial Grupo Tierra Trivium; El Demonio de Laplace, de Jon Aramendía de l’editorial Eunate; El despertar del navegant, de Maribel Torres de l’editorial Llibres del Delicte; Perros con placa, de Mario de la Rosa de l’editorial Libros Indie; i Sin reglas, d’Isabel Arranz de l’editorial Planeta són les novel·les que opten al Tuber Melanosporum 2021. Aquest premi s’entrega a la millor novel·la escrita per un escriptor o escriptora novell, en este cas, escrita entre l’1 de setembre de 2019 i el 31 d’agost del 2020. Així, el jurat de Morella Negra ha escollit aquestes cinc finalistes de les 23 que es van presentar i les 13 que complien tots els requisits del guardó.


La regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “el festival gastro-literari Morella Negra com la Trufa ha reunit cada any als i les amants d’aquest gènere literari amb especialistes, escriptors i escriptores durant les cinc edicions celebrades fins ara”. L’edil ha explicat que “aquest any la programació s’adapta a les mesures i restriccions que provoca la pandèmia” i ha volgut “agrair a l’organització la seua implicació en aquest preparar tots els actes, adaptar-se a la situació i fer arribar el festival al públic a través d’internet”. 


D’altra banda, el comissari de Morella Negra com la Trufa, Jorge García, ha destacat que “Morella Negra tindrà lloc el dissabte al Teatre Municipal de Morella i es podrà seguir a través del canal de Youtube del festival i les seues xarxes socials a partir de les 18.00 hores”. Jorge ha comentat que “hem reduït la programació i l’hem adaptat a un format d’un sol dia on oferirem, sobretot, l’entrega del V premi Tuber Melanosporum i parlarem amb els escriptors i escriptores finalistes d’aquest”.
La 6a edició del festival gastro-literari Morella Negra com la Trufa arrancarà amb la presentació a les 18.00 hores amb la intervenció del comissari, representació de l’Ajuntament de Morella i de la diputació de Castelló. A continuació, a les 18.20 hores, començarà l’entrega del premi Tuber Melanosporum i a les 18.30 hores tindrà lloc l’entrevista amb el guanyador o guanyadora del certamen. Finalment, a les 19.00 hores, el comissari acomiadarà el festival.