Corpus Christi Morella (2)

-Més de 150 elements bíblics il·lustren la Processó General del Corpus Christi a Morella

-Aquesta tradicional representació data del 1358 i és de les més antigues de la Comunitat Valenciana

Morella va celebrar la 659a edició del Corpus Christi amb la Processó General que junta més de 150 imatges bíbliques i és una de les més antigues de la Comunitat Valenciana. Així, van participar 300 persones que van seguir la processó pels principals carrers de la ciutat. Cal recordar que el Corpus de Morella va nàixer només tres anys després del de València.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat “l’elevada participació que té la Processó General del Corpus que concentra morellans i morellanes als principals carrers de Morella”. A més, l’edil ha comentat que “aquesta processó és de les més antigues de la Comunitat Valenciana i també atrau curiosos i visitants que volen veure aquesta tradicional processó”. D’aquesta manera, Rocío ha volgut agrair “el treball del Capítol, així com tots els col·laboradors que fan possible realitzar tots els actes del cap de setmana”.

Corpus Christi Morella (1)

El Corpus Cristi a Morella data del 1358 i és un dels més antics del territori valencià. Aquesta celebració va començar, només, tres anys després que a València. Aquest tipus d’actes van nàixer com a una forma didàctica d’ensenyar la bíblia i reconéixer als personatges que hi apareixen. Així, Morella va adoptar la forma i elements característics del Corpus Christi de València. Cal destacar que la gran majoria dels elements que desfilen en l’actualitat provenen d’aquella època.