Morella celebra el Dia Internacional dels Museus amb entrades gratuïtes i activitats culturals

353
Rocio Querol, regidora de Cultura

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Aquesta setmana s’ampliarà l’oferta cultural i museística: demà s’obriran les Sales Gòtiques de l’ajuntament, el dijous s’inaugura l’exposició d’Imaginària 2016 i dissabte, la mostra “Bosc ideal”

Morella celebra el Dia Internacional dels Museus demà, amb entrades gratuïtes a tots els monuments i ampliant l’oferta museística, obrint-se les Sales Gòtiques de l’ajuntament de Morella. A més, dijous s’inaugurarà la mostra “Polvorins”, de Carles Palacio, dins el cicle “Imaginària 2016” i el dissabte al Convent de Sant Francesc, “Bosc ideal”, de Kaiko, amb fotografies d’espectaculars paisatges a gran format.

D’aquesta manera, Morella se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus. Aquest any, el lema d’aquesta jornada és “Museus i Paisatges Culturals”. Cal recordar que aquest dia se celebra des de 1977, amb l’objectiu d’apropar els museus al públic i la societat i per propiciar iniciatives culturals.

La regidora de cultura, Rocio Querol, explica que “un any més, Morella se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus, oferint una oferta cultural més als nostres veïns i visitants i fent una jornada de portes obertes el 18 de maig” .

El dijous 19 de maig, a les 13 hores, s’inaugurarà l’exposició “Polvorins” de Carles Palacio. Aquesta va ser la guanyadora de la XIII edició de Joves Fotògrafs de les comarques de Girona i és un treball documental que pretén mostrar el dia a dia de la comunitat gitana que viu al barri Disseminat Caputxins. Aquesta és la mostra del cicle de l’UJI “Imaginària 2016”, que es podrà visitar fins el 26 de juny a l’ajuntament de Morella.

El proper dissabte, a les 11 hores, s’inaugurarà l’exposició “Bosc ideal”, de Kaiko. Aquesta és una mostra de fotografies en gran format, que es podrà visitar al Convent de Sant Francesc, a través de la qual es realitza un viatge per impressionants paisatges. L’objectiu principal d’aquest fotògraf naturalista és donar a conèixer la rica diversitat dels boscos de la Península Ibèrica i conscienciar a la societat dels problemes que pateixen els recursos forestals per frenar el seu deteriorament o desaparició.