Morella aprova el pagament d’ajudes a sis vivendes en rehabilitació de l’ARRUR

246
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Morella va aprovar ahir al ple ordinari del mes de març la finalització de sis dels projectes de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana i Rural (ARRUR) 2020-2024. Aquesta suposa una ajuda de 108.600 euros dels quals el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana aporta 64.000 euros, la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica 32.000 euros i el consistori 12.600 euros. Així, la pròxima setmana ja es transferirà el pagament de l’ajuda municipal. Els de la resta d’administracions estan previstos també d’ací a poc temps. Cal explicar que, estes subvencions suposen per a cada habitatge entre 14.100 euros i 20.100 euros directes per a les propietàries.

S’ha de recordar que, aquesta edició de l’ARRUR, el qual està finalitzant, contempla un total de 19 projectes de rehabilitació d’habitatges, així com una oficina tècnica i la primera fase de reurbanització del carrer Zaporta, que està finalitzada. Així, suposa més de 530.000 euros en ajudes directes d’actuacions dins del nucli històric de Morella. Ara han finalitzat les obres de sis d’aquestos i la resta estan encara en execució.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “arribem ja a la culminació dels projectes beneficiats per l’ARRUR” i ha afegit que “sis noves vivendes ja han finalitzat les obres de rehabilitació i, amb tot l’expedient aprovat, permetrà transferir més de 100.000 euros d’ajudes directes als propietaris”. L’edil ha volgut “agrair el treball de tot l’equip tècnic i la coordinació amb les propietàries i arquitectes que han realitzat els projectes”. Finalment, ha explicat que “en les pròximes setmanes es realitzaran els pagaments i, esperem, també es tancaran la resta de les 19 actuacions”.