Morella aplica noves mesures enfront del brot de COVID-19 fins al 6 de novembre

407

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella


-Tanquen diferents espais municipals com el Centre de Dia, les instal·lacions esportives o la biblioteca entre altres
-Els monuments i museus també tancaran, excepte el Castell de Morella, el qual està a l’aire lliure
-L’Ajuntament activa torns de teletreball al personal d’administració i mantindrà l’atenció al públic

Després de conéixer els resultats d’ahir de les proves PCR a Morella, els quals va comunicar Salut Pública, continua l’augment dels contagis de coronavirus a la ciutat. Així, l’Ajuntament de Morella aplica noves mesures enfront del brot de COVID-19 a partir d’avui i fins al 6 de novembre. El decret d’alcaldia d’aquestes mesures es va aprovar ahir i aquestes mesures s’ampliaran i adaptaran en funció de l’evolució dels contagis. D’aquesta manera, el consistori tanca diferents espais municipals i activa protocols de serveis a distància i a domicili.

Pel que fa als diferents espais i serveis, el Centre de Dia estarà tancat i s’activen els serveis a domicili de menjador i suport als usuaris i usuàries. L’aula mixta de l’Escola Infantil continua tancada des del dilluns. El Centre Formatiu i l’Escola de Música suspenen les classes presencials i activen les online en aquells casos que siga possible. Les instal·lacions esportives estaran tancades. La Xarxa de Museus de Morella tanca tots els espais excepte el Castell, ja que la visita a aquest es realitza a l’aire lliure. La Biblioteca Municipal també tancarà i oferirà el servei de préstec de llibres amb atenció telefònica. L’Ajuntament de Morella també ha anul·lat la cessió d’espais municipals per a realitzar reunions i activitats. Les zones de joc i parcs infantils no es podran utilitzar Pel que fa als enterraments i vetlles, es limita l’aforament a 25 persones a l’aire lliure i 15 en espais tancats. A més, el cementeri estableix un protocol especial d’accés i aforament amb motiu de la festivitat de Tots Sants, sobre el qual s’informarà la pròxima setmana. També s’activen els torns de teletreball per al personal d’administració de l’Ajuntament de Morella. Així, es manté l’atenció al públic de forma presencial.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “a causa del brot actiu a la ciutat i el nombre de casos positius que ens ha comunicat Sanitat Pública, hem aplicat una sèrie de mesures que limiten els espais de reunió i prioritzen l’activitat a distància”. L’edil ha destacat que “hem tancat el Centre de Dia i s’ha activat el servei de menjador i suporta a domicili per a protegir a les usuàries i usuaris, ja que formen part dels grups de risc”. Rhamsés ha recordat que “és molt important seguir amb les mesures d’higiene, distància social i ús correcte de la mascareta” i ha insistit en “és obligatori que, aquelles persones a les quals se’ls ha realitzat la prova PCR, complisquen la quarantena independentment de si el resultat ha sigut positiu o negatiu”.