Morella acudeix al Parlament Europeu i reivindica mesures contra el despoblament

495
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Los Pueblos Más Bonitos han celebrat una reunió a Brussel·les on han acudit l’alcalde de Morella i el President de Los Pueblos Más Bonitos de España
Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha destacat la feina de l’associació per a pal·liar la despoblació amb el turisme com a motor econòmic

Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, i Fran Mestre, President de Los Pueblos Más Bonitos de España, han acudit a Brussel·les per recolzar a la Eurocàmera la proposta de crear una xarxa europea que reuneixi i defensi a aquestos municipis amb una política que fomenti la vida i el desenvolupament dels pobles a nivell europeu.  Així, la cimera celebrada ahir va servir per a posar sobre la taula el problema del despoblament que sofreixen moltes localitats menudes i reclama “mesures i solucions per a frenar el problema”.

Rhamsés Ripollés va destacar que “molts municipis de la nostra xarxa s’encontren en l’àrea més despoblada de Europa i necessiten eines de futur com Los Pueblos Más Bonitos de España per activar el turisme com a motor econòmic”. D’aquesta manera, l’edil reclama que “cal posar solució i aplicar mesures de forma immediata per a un problema que és una realitat. Així, convertir estos municipis en el centre d’atracció dels joves que vegin un lloc per a poder desenvolupar la seva vida personal i laboral”. Així, Brussel·les ha servit d’altaveu per a un problema que tenen alguns dels municipis que integren l’associació i molts altres, que veuen en el turisme una solució per a impulsar l’economia local.

El President de l’associació, Fran Mestre, va afegir que “Creiem que és un gran pas per al futur dels nostres pobles que el Parlament Europeu centre els seus esforços en atendre a les necessitats rurals. D’aquesta manera, ambdós representants han defensat la importància de sensibilitzar als membres de la càmera el verdader tresor que són els pobles menuts perquè mantenen l’essència de l’autèntic.

Assemblea internacional de Los Pueblos Más Bonitos
Cal recordar que l’associació de Los Pueblos Más Bonitos del Mundo celebra una assemblea aquest estiu on Morella i Albarracín seran la seu conjunta. Aquesta està prevista per als dies del 8 a l’11 de juny i es mostraran algunes de les localitats de la xarxa als representants internacionals que acudiran. L’alcalde de Morella va convidar a participar d’aquesta a tots el eurodiputats nacionals i internacionals per a veure, de primera mà, com es desenvolupa aquest projecte que compta amb 57 municipis a Espanya.